BĂ€sta borrmaskin 2021

BĂ€st i test borrmaskin 2021

Gillar du att bygga och snickra och föredrar att fixa det mesta sjÀlv? DÄ Àr det dags för dig att testa borrmaskiner. En borrmaskin Àr ett oerhört hjÀlpsamt verktyg som kan ta dina byggprojekt till nya nivÄer, oavsett storlek och idéer.

För att du ska ha möjligheten att fÄ till fina och robusta resultat som hÄller lÀnge Àr en borrmaskin nÀstan ett mÄste. Samtidigt Àr det ett verktyg som minst sagt underlÀttar i princip alla byggen och snickerier dÄ det gÄr vÀldigt effektivt att arbeta med dem. Vilken borrmaskin du behöver kan dÀremot bero pÄ vad du vill anvÀnda den till. 

Vi vill hjÀlpa dig pÄ traven med att hitta den bÀsta borrmaskinen för dig! DÀrför har vi testat borrmaskiner utifrÄn olika aspekter som kan vara avgörande i valet, men som kan vara svÄra att se över pÄ egen hand. Genom att ta del av det hÀr testet kan du komma en lÄng bit pÄ vÀgen dÄ du ska hitta din favorit!

1. Recension om Dewalt DCD791 

HÀr behöver du verkligen inte vara orolig för att inte fÄ en komplett borrmaskin som tar sig igenom allt. Inte heller för att den inte ska ligga bra i handen. Borrmaskinen DCD791 frÄn Dewalt ger dig nÀmligen precis allt du behöver i en och samma maskin. Den har en vÀldigt behaglig form som lÀgger sig bra och stadigt i handen.

Dessutom kan borrmaskinen anvÀndas om och om igen dÄ batteriet har en hög lagringskapacitet. Det bÀsta Àr dock laddaren som ser till att batteriet laddas snabbt sÄ att borrmaskinen redan efter en kort stund Àr redo att anvÀndas igen. Vid köp fÄr du Àven med ett extra batteri, alltsÄ totalt tvÄ, som Àr tystgÄende och kompakta.  

Det enda negativa med maskinen Àr att dess vÀxelknapp kan vara nÄgot seg. Annars Àr den överlag vÀldigt smidig, tryggt och effektiv. NÀr dagsljuset byts ut mot mörker kan du tack vare borrmaskinens lampa, som kan stÀllas in i tre lÀgen, fortsÀtta jobba Ànda in pÄ smÄtimmarna. I helhet Àr det en av de bÀsta borrmaskinerna pÄ marknaden!

1. Mycket kraft i litet format

Dewalt

DCD791

Dewalt DCD791 Àr en av de bÀsta borrmaskinerna i premiumklassen. Med dess höga prestanda Àr det inte sÄ konstigt att mÄnga anvÀndare blir imponerade av dess förmÄga att arbeta effektivt. Trots mycket kraft kommer den i ett litet format. 

2. Recension om Bosch Advanced Impact 18 Quicksnap 

Bosch Advanced Impact 18 Quicksnap Àr vinnaren i bÀst i test borrmaskin pÄ grund av dess mÄnga smarta och praktiska funktioner. Framförallt Àr vi stora fan av maskinens unika Quicksnap funktion. Det innebÀr att du snabbt och enkelt kan byta chuck för mÄngsidig anvÀndning för olika ÀndamÄl. 

KĂ€nner du dig osĂ€ker pĂ„ vilken instĂ€llning du valt kan du enkelt ta reda pĂ„ det – dioden Ă€r tydlig och visar alla olika valmöjligheter. Du behöver alltsĂ„ inte vara expert pĂ„ borrmaskiner för att förstĂ„ vad som stĂ„r pĂ„ dioden, vilket Ă€r Ă€nnu ett bevis pĂ„ att borrmaskinen kan anvĂ€ndas av alla. 

Den enda nackdelen vi kunde hitta var att denna borrmaskin endast ligger pÄ medelnivÄ nÀr det kommer till kraft. Ska du borra i hÄrdare material kan du alltsÄ behöva förborra, men annars fungerar borrmaskinen riktigt bra. 

MÄngsidigheten, det otroligt snabba chuckbytet, de tydliga instÀllningarna och den enkla rotationsknappen gör att Bosch Advanced Impact 18 Quicksnap vinner och utses som den bÀsta borrmaskinen i det hÀr testet! För gemene man och en för vanlig husbyggare Àr borrmaskinen ett lite extra bra val.

2. BĂ€st i test borrmaskin

Bosch

Advanced Impact 18 Quicksnap

Bosch Advanced Impact 18 Quicksnap Àr en mÄngsidig borrmaskin som klarar av de flesta byggen. Dess praktiska funktioner och smarta instÀllningar gör att den kan anvÀndas för olika typer av uppgifter. Helt klart vÄr bÀst i test vinnare. 

3. Recension om Bosch PSR 18 LI-2 Ergonomic 

HĂ€nder det att du rĂ„kar stöta pĂ„ hinder i materialet nĂ€r det redan Ă€r för sent att gĂ„ tillbaka? Med den hĂ€r maskinen frĂ„n Bosch, deras PSR 18 LI-2 Ergonomic, slipper du oroa dig om att nĂ„got ska gĂ„ sönder. Det dĂ„ den Ă€r utrustad med en teknik som kallas ”Kickback Control” som innebĂ€r att borrmaskinen sjĂ€lv upptĂ€cker hinder och automatiskt stĂ€nger av sig. 

Du fÄr med andra ord full kontroll utan att behöva göra sÀrskilt mycket sjÀlv. Samtidigt Àr designen kompakt och bestÄr av ett frÀmre och ett bakre grepp som hjÀlper dig att komma igenom svÄrare materialet. Det sköna gummit pÄ de tvÄ handtagen gör att borrmaskinen ligger skönt i handen oavsett arbete.  

Vid köp ingÄr ett batteriet, som redan efter 40 minuter Àr laddat till 80 %. Du kan sen anvÀnda borrmaskinen lÀnge innan du behöver ladda batteriet igen, vilket enligt oss Àr en vÀldigt viktig aspekt för att borrmaskinen ska kvalas in som en godkÀnd borrmaskin i detta test. Utan tvekan ett av de bÀttre alternativen av borrmaskin för hemmafixare!

3. Borrmaskinen med full kontroll

Bosch

PSR 18 LI-2 Ergonomic

Med denna tvÄhandtags-borrmaskin frÄn Bosch fÄr du maximal kontroll över ditt arbete. Du kan enkelt fÄ ett stadigt och tryggt grepp om maskinen, samtidigt som du kan kÀnna dig sÀker pÄ att den tÄl och klarar av det mesta. SÄ bra. 

4. Recension om Einhell TE-CD 18/2 Li Kit 

Einhell TE-CD 18/2 Li Kit tillhör budgetklassen av borrmaskiner. Kombinationen av dess höga kvalité, det breda utbudet av funktioner samt maskinens tÄlighet och anvÀndarvÀnlighet gör att det inte finns nÄgon tvekan om att den utklassar motstÄndarna i samma prisklass. Kvalitén Àr nÀrmare bestÀmt en av bÀsta i det hÀr testet! 

Det Ă€r inte förens du ska borra igenom lite hĂ„rdare material som du kan mĂ€rka av att borrmaskinen faktiskt Ă€r rĂ€tt billig. Den kan Ă€ven vara lite lĂ„ngsam dĂ„ du vill backa ur en skruv. Annars fungerar den mycket bra. Och nĂ„got som absolut inte Ă€r lĂ„ngsamt Ă€r batteriet – det laddas nĂ€mligen fullt pĂ„ ynka 40 minuter. 

Ytterligare en fördel med denna Ă€r att borrmaskinen Ă€r utrustad med en LED-lampa. Att arbeta i mörker Ă€r med andra ord inga problem. Överlag har borrmaskinen vĂ€ldigt mĂ„nga fördelar och praktiska hjĂ€lpmedel som i kombination med dess lĂ„ga pris gör den till vĂ„r bĂ€st i test vinnare i budgetklassen.

4. BĂ€sta budgetval

Einhell

TE-CD 18/2 Li Kit

Einhell TE-CD 18/2 Li Kit Àr en billig borrmaskin som trots sitt lÄga pris Àr enkel att anvÀnda och ger önskvÀrda resultat. Borrmaskinen testades och vi blev överraskade av hur vÀl den presterar. DÀrav vÄrt val som bÀst i test i budgetklassen.   

5. Recension om Makita DDF484RTJ 

Effektiv och ergonomisk Àr tvÄ av ledorden hos denna borrmaskin. Dessa Àr Àven nÄgra av de viktigaste aspekterna att prioritera för att ditt snickeri ska leda till smÀrta i hÀnder och armar. Makita DDF484RTJ hjÀlper dig alltsÄ att lyckas i alla lÀgen.

Den kolborstfria motorn bidrar med bÄde kraft och lÀngre batteritid, allt för att ge dig dÄ mycket hjÀlp som möjligt. HÀr kan du ladda batteriet frÄn noll till hundra pÄ endast 45 minuter. Under anvÀndningen kan du se över hur mycket batteri som finns kvar tack vare batteriindikatorn. Det finns Àven en LED-lampa för arbete under de mörka timmarna. 

Kort sagt Àr detta en mÄngsidig borrmaskin som gör sig bra som sÄvÀl hemmafixaren och som för proffsen. VÀxelhuset av metall och skyddssystemet för batteriet ökar maskinens hÄllbarhet och livslÀngd. Det du vill ha hjÀlp med ser Makita DDF484RTJ att göra Ät dig!

5. Den omtalade borrmaskinen

Makita

DDF484RTJ

HÀr har vi borrmaskinen som av flera olika anledningar Àr konkurrent vÄr bÀst i test vinnare, Bosch Advanced Impact 18 Quicksnap. FrÀmst beror denna konkurrens pÄ att borrmaskinen Àr simpel men ÀndÄ mycket funktionell. DÀrför Àr den behÀndig och omtyckt av mÄnga.

Hur högt lÄter en borrmaskin?

LjudnivÄn Àr olika pÄ olika modeller av borrmaskin. Vanligtvis ligger ljudnivÄn pÄ ett spann mellan 90 och 110 decibel. Det Àr med andra ord en ganska hög ljudnivÄ som ofta krÀver hörselskydd bÄde för dig och de som Àr i din nÀrhet.

Är batteri det enda drivmedlet hos borrmaskiner?

Det vanligaste idag Àr att borrmaskiner Àr utrustade med batterier. Men det finns ocksÄ de som kopplas in med en sladd. Borrmaskin med batteri kan dÀremot vara ett bÀttre alternativ om du vill slippa krÄnglet. TÀnk dock pÄ att batteriet kan ladda ur utan att du vet om det.

Vilka material klarar en borrmaskin av?

En borrmaskin klarar av mycket hÄrdare material Àn vad en gör skruvdragare. TrÀ, gips, plast och metall Àr nÄgra av alla material som kan hanteras med borrar. DÀremot kan borrmaskinens kapacitet, kraft och tÄlighet variera beroende pÄ vilken typ av borrmaskin du anvÀnder. Det kan vara smart att kolla upp innan du gör ditt köp.

Jag har en skruvdragare hemma, kan jag göra om den till en borrmaskin?

Ja, det gÄr faktiskt! Om skruvdragaren kan fÀstas med en chuck och en adapter kan fÄ en kraftigare effekt som dÀrmed liknar en borrmaskin.

Tips nÀr du ska köpa borrmaskin 

Har du aldrig anvÀnt en borrmaskin förut kan det vara svÄrt att veta vad alla begrepp och ord innebÀr. För att veta hur en borrmaskin fungerar, vad som Àr skillnaden mellan modeller och vad funktionerna innebÀr Àr det bra att lÀsa pÄ och skaffa kunskap om borrmaskiner innan du gör ditt köp. Det kan du bland annat gÄ genom att ta del av vÄrt test av bÀsta borrmaskin hÀr!

Oavsett vad just du vill anvÀnda den till ska du kunna stÀlla krav pÄ din borrmaskin. Borrmaskinen ska leva upp till dina förvÀntningar och önskemÄl för att den ska passa bÀst för just dig. NÄgra sÄdana krav som kan vara bra att ha Àr till exempel att maskinen ska kunna vÀxla mellan olika hastigheter, samt att den har en chuck för att enkelt kunna byta bits och borr. 

Ett annat tips Ă€r faktiskt att utgĂ„ frĂ„n din hand. Hur kĂ€nns borrmaskinen nĂ€r du hĂ„ller i den? Detta Ă€r avgörande för att din borrmaskin ska ge ett stabilt och bekvĂ€mt vid anvĂ€ndning, vilket i sig Ă€r avgörande för de resultat du kan uppnĂ„. En borrmaskin Ă€r ett redskap som ska hĂ„lla och fungera bra under en lĂ€ngre tid – den bör dĂ€rmed kĂ€nnas ergonomisk och balanserad i din hand redan frĂ„n början. 

Batteritiden och laddning Àr ocksÄ en viktig faktor för mÄnga nÀr de ska införskaffa sig en borrmaskin. Du ska inte behöva vÀnta pÄ att batteriet laddas i flera timmar. Och nÀr batteriet vÀl Àr laddat ska du kunna anvÀnda maskinen en bra stund utan att batteriets kapacitet springer ivÀg. Dessa Àr vÄrt bÀsta tips för dig att tÀnka pÄ dÄ du ska köpa borrmaskin!

Skillnad mellan borrmaskin och skruvdragare

Borrmaskin och skruvdragare Àr tvÄ redskap som ofta förvÀxlas. Trots att de Àr rÀtt lika finns det en hel del skillnader som kan vara bra att veta om inför ditt val av vilken maskin som bÀst stÀmmer överens med dina behov bÀst.

Skruvdragare

En skruvdragare har i jÀmförelse med borrmaskinen ett lÀgre varvtal och högre vridmoment. De enklaste modellerna av skruvdragare Àr till för att skruva och har ingen chuck. Du kan alltsÄ inte justera skruvdragarens huvud för mÄngsidig anvÀndning eller hantering.

Skruvdragare Àr ofta ocksÄ mer kompakta och dÀrmed lite mer smidiga. DÀrför Àr det vanligt att man vÀljer just skruvdragare nÀr man ska skruva nÄgot i trÄnga utrymmen. Kort sagt kan skruvdragaren vara det bÀsta valet dÄ du ska bygga enklare saker som inte krÀver sÄ mycket kraft och styrka. 

Borrmaskin

Ska du dÀremot snickra ihop eller borra i mer krÀvande konstruktioner och byggen kan det vara bra att testa en borrmaskin. Borrmaskinen Àr en mer rejÀl och kraftfull maskin som klarar av mer krÀvande material och byggen. En borrmaskin har Àven högre varvtal och kan arbeta i olika hastigheter. Dessutom fÀsts borren pÄ borrmaskinen i en chuck som enkelt kan justeras. 

Vilken av dessa tvÄ alternativ du ska vÀlja till ditt bygge beror pÄ vad du behöver fÄ hjÀlp med av maskinen. Vi hoppas att vÄr sammanfattning kan hjÀlpa dig att hitta rÀtt verktyg för just dina behov och önskemÄl.

Sammanfattning

Att köpa en borrmaskin kan faktiskt vara ganska svÄrt. Det finns mÄnga pÄ marknaden och om du inte Àr van vid maskinerna kan det finnas mÄnga begrepp och beteckningar som kan vara svÄra att kÀnna till. DÀremot Àr en borrmaskin inte sÄ komplicerad som det kanske kan lÄta. Genom att ta del av vÄrt bÀst i test av borrmaskin kan ditt val bli lite enklare!  

Vi har i testet utgÄtt frÄn borrmaskinernas batterikapacitet, kraft, handtag och tillhörande funktioner. Det vi kom fram till Àr att Bosch Advanced Impact 18 Quicksnap Àr vÄr bÀst i test vinnare dÄ den Àr otroligt mÄngsidig men samtidigt lÀtthanterlig och smidig. De andra testade borrmaskinerna har ocksÄ bra kvalitéer som kan passa riktigt bra för olika behov. Lycka till!

BĂ€st i test

Bosch

Advanced Impact 18 Quicksnap

Bosch Advanced Impact 18 Quicksnap Àr en mÄngsidig borrmaskin som klarar av de flesta byggen. Dess praktiska funktioner och smarta instÀllningar gör att den kan anvÀndas för olika typer av uppgifter. Helt klart vÄr bÀst i test vinnare. 

Se pris