www.testkungen.se samarbetar med ett antal olika återförsäljare. Därför kan det förekomma affiliatelänkar från AdTraction och TradeDoubler där vi får en reklamprovision för den trafik vi driver till olika butiker.

Bästa borrmaskin 2023

Bäst i test borrmaskin 2023

Gillar du att bygga och snickra och föredrar att fixa det mesta själv? Då är det dags för dig att testa borrmaskiner. En borrmaskin är ett oerhört hjälpsamt verktyg som kan ta dina byggprojekt till nya nivåer, oavsett storlek och idéer. Faktum är att en borrmaskin är ett sådant verktyg som du bara måste ha hemma

För att du ska ha möjligheten att få till fina och robusta resultat som håller länge är en borrmaskin nästan ett måste oavsett vad du ska bygga och oavsett var du bor. Samtidigt är det ett verktyg som minst sagt underlättar i princip alla byggen och snickerier då det går väldigt effektivt att arbeta med dem. Vilken borrmaskin du behöver kan däremot bero på vad du vill använda den till. 

Vi vill hjälpa dig på traven med att hitta den bästa borrmaskinen för dig! Därför har vi testat borrmaskiner utifrån olika aspekter som kan vara avgörande i valet, men som kan vara svåra att se över på egen hand. Genom att ta del av det här testet kan du komma en lång bit på vägen då du ska hitta din favorit!

1. Recension om Dewalt DCD791 

Här behöver du verkligen inte vara orolig för att inte få en komplett borrmaskin som tar sig igenom allt. Inte heller för att den inte ska ligga bra i handen. Borrmaskinen DCD791 från Dewalt ger dig nämligen precis allt du behöver i en och samma maskin. Den har en väldigt behaglig form som lägger sig bra och stadigt i handen.

Dessutom kan borrmaskinen användas om och om igen då batteriet har en hög lagringskapacitet. Det bästa är dock laddaren som ser till att batteriet laddas snabbt så att borrmaskinen redan efter en kort stund är redo att användas igen. Vid köp får du även med ett extra batteri, alltså totalt två, som är tystgående och kompakta.  

Det enda negativa med maskinen är att dess växelknapp kan vara något seg. Annars är den överlag väldigt smidig, tryggt och effektiv. När dagsljuset byts ut mot mörker kan du tack vare borrmaskinens lampa, som kan ställas in i tre lägen, fortsätta jobba ända in på småtimmarna. I helhet är det en av de bästa borrmaskinerna på marknaden!

  Specifikationer

   • 1 styck DEWALT DCD791 borrskruvdragare
   • 1 styck DEWALT DCF894 mutterdragare
   • 2 stycken 5,0Ah batterier DCB184
   • 1 styck MultiVolt batteriladdare DCB115
   • 2 stycken TSTAK II förvaringslådor

1. Mycket kraft i litet format

Dewalt DCD791 är en av de bästa borrmaskinerna i premiumklassen. Med dess höga prestanda är det inte så konstigt att många användare blir imponerade av dess förmåga att arbeta effektivt. Trots mycket kraft kommer den i ett litet format. 

2. Recension om Bosch Advanced Impact 18 Quicksnap 

Bosch Advanced Impact 18 Quicksnap är vinnaren i bäst i test borrmaskin på grund av dess många smarta och praktiska funktioner. Framförallt är vi stora fan av maskinens unika Quicksnap funktion. Det innebär att du snabbt och enkelt kan byta chuck för mångsidig användning för olika ändamål. 

Känner du dig osäker på vilken inställning du valt kan du enkelt ta reda på det – dioden är tydlig och visar alla olika valmöjligheter. Du behöver alltså inte vara expert på borrmaskiner för att förstå vad som står på dioden, vilket är ännu ett bevis på att borrmaskinen kan användas av alla. 

Den enda nackdelen vi kunde hitta var att denna borrmaskin endast ligger på medelnivå när det kommer till kraft. Ska du borra i hårdare material kan du alltså behöva förborra, men annars fungerar borrmaskinen riktigt bra. 

Mångsidigheten, det otroligt snabba chuckbytet, de tydliga inställningarna och den enkla rotationsknappen gör att Bosch Advanced Impact 18 Quicksnap vinner och utses som den bästa borrmaskinen i det här testet! För gemene man och en för vanlig husbyggare är borrmaskinen ett lite extra bra val.

  Specifikationer

   • Skruv-Ø: 10 mm
   • Borr-Ø i stål: 13 mm
   • Borr-Ø i trä: 35 mm
   • Borr-Ø i tegel: 11 mm

  Kolla Priset

2. Bäst i test borrmaskin

Bosch Advanced Impact 18 Quicksnap är en mångsidig borrmaskin som klarar av de flesta byggen. Dess praktiska funktioner och smarta inställningar gör att den kan användas för olika typer av uppgifter. Helt klart vår bäst i test vinnare. 

3. Recension om Bosch PSR 18 LI-2 Ergonomic 

Händer det att du råkar stöta på hinder i materialet när det redan är för sent att gå tillbaka? Med den här maskinen från Bosch, deras PSR 18 LI-2 Ergonomic, slipper du oroa dig om att något ska gå sönder. Det då den är utrustad med en teknik som kallas ”Kickback Control” som innebär att borrmaskinen själv upptäcker hinder och automatiskt stänger av sig. 

Du får med andra ord full kontroll utan att behöva göra särskilt mycket själv. Samtidigt är designen kompakt och består av ett främre och ett bakre grepp som hjälper dig att komma igenom svårare materialet. Det sköna gummit på de två handtagen gör att borrmaskinen ligger skönt i handen oavsett arbete.  

Vid köp ingår ett batteriet, som redan efter 40 minuter är laddat till 80 %. Du kan sen använda borrmaskinen länge innan du behöver ladda batteriet igen, vilket enligt oss är en väldigt viktig aspekt för att borrmaskinen ska kvalas in som en godkänd borrmaskin i detta test. Utan tvekan ett av de bättre alternativen av borrmaskin för hemmafixare!

  Specifikationer

   • Skruv-Ø upp till: 10 mm
   • Borr-Ø i trä: 35 mm
   • Borr-Ø i stål: 10 mm

  Kolla Priset

3. Borrmaskinen med full kontroll

Med denna tvåhandtags-borrmaskin från Bosch får du maximal kontroll över ditt arbete. Du kan enkelt få ett stadigt och tryggt grepp om maskinen, samtidigt som du kan känna dig säker på att den tål och klarar av det mesta. Så bra. 

4. Recension om Einhell TE-CD 18/2 Li Kit 

Einhell TE-CD 18/2 Li Kit tillhör budgetklassen av borrmaskiner. Kombinationen av dess höga kvalité, det breda utbudet av funktioner samt maskinens tålighet och användarvänlighet gör att det inte finns någon tvekan om att den utklassar motståndarna i samma prisklass. Kvalitén är närmare bestämt en av bästa i det här testet! 

Det är inte förens du ska borra igenom lite hårdare material som du kan märka av att borrmaskinen faktiskt är rätt billig. Den kan även vara lite långsam då du vill backa ur en skruv. Annars fungerar den mycket bra. Och något som absolut inte är långsamt är batteriet – det laddas nämligen fullt på ynka 40 minuter. 

Ytterligare en fördel med denna är att borrmaskinen är utrustad med en LED-lampa. Att arbeta i mörker är med andra ord inga problem. Överlag har borrmaskinen väldigt många fördelar och praktiska hjälpmedel som i kombination med dess låga pris gör den till vår bäst i test vinnare i budgetklassen.

  Specifikationer

   • Batteri 18 V | 1500 mAh | Li-Ion
   • Laddtid 1/2h
   • Antal växlar 2
   • Max. hårt vridmoment 44 Nm

  Kolla Priset

4. Bästa budgetval

Einhell TE-CD 18/2 Li Kit är en billig borrmaskin som trots sitt låga pris är enkel att använda och ger önskvärda resultat. Borrmaskinen testades och vi blev överraskade av hur väl den presterar. Därav vårt val som bäst i test i budgetklassen.   

Hur högt låter en borrmaskin?

Ljudnivån är olika på olika modeller av borrmaskin. Vanligtvis ligger ljudnivån på ett spann mellan 90 och 110 decibel. Det är med andra ord en ganska hög ljudnivå som ofta kräver hörselskydd både för dig och de som är i din närhet.

Är batteri det enda drivmedlet hos borrmaskiner?

Det vanligaste idag är att borrmaskiner är utrustade med batterier. Men det finns också de som kopplas in med en sladd. Borrmaskin med batteri kan däremot vara ett bättre alternativ om du vill slippa krånglet. Tänk dock på att batteriet kan ladda ur utan att du vet om det.

Vilka material klarar en borrmaskin av?

En borrmaskin klarar av mycket hårdare material än vad en gör skruvdragare. Trä, gips, plast och metall är några av alla material som kan hanteras med borrar. Däremot kan borrmaskinens kapacitet, kraft och tålighet variera beroende på vilken typ av borrmaskin du använder. Det kan vara smart att kolla upp innan du gör ditt köp.

Jag har en skruvdragare hemma, kan jag göra om den till en borrmaskin?

Ja, det går faktiskt! Om skruvdragaren kan fästas med en chuck och en adapter kan få en kraftigare effekt som därmed liknar en borrmaskin.

Aktuella Erbjudanden

köket matlagning
MEDS

Erbjudande

30%

Se aktuella kampanjer hos MEDS.

Gäller så länge lagret räcker

tjej som kyler sig med fläkt
gino:s logo png

Erbjudande

50%

Se aktuella erbjudanden hos Gino:s

Gäller så länge lagret räcker

tjej som kyler sig med fläkt
nordicfeel logo png

Erbjudande

40%

Upptäck aktuella erbjudanden hos Nordicfeel!

Gäller så länge lagret räcker

tjej som kyler sig med fläkt
parfym logo png

Erbjudanden

40%

Upptäck aktuella erbjudanden hos Parfym.se

Gäller så länge lagret räcker

middag under infravärme
lamp24 logo png

Rabattkod

SE22-UTE14

Lys upp utomhus! Få 14% rabatt på all belysning

Giltigt t.o.m. 31/8 2022

stekpanna test
linas matkasse logopng

REA

Få 30%

Få 30 % rabatt på dina första 2 kassar.

Gäller till 30:e November

Tips när du ska köpa borrmaskin 

Har du aldrig använt en borrmaskin förut kan det vara svårt att veta vad alla begrepp och ord innebär. För att veta hur en borrmaskin fungerar, vad som är skillnaden mellan modeller och vad funktionerna innebär är det bra att läsa på och skaffa kunskap om borrmaskiner innan du gör ditt köp. Det kan du bland annat gå genom att ta del av vårt test av bästa borrmaskin här!

Oavsett vad just du vill använda den till ska du kunna ställa krav på din borrmaskin. Borrmaskinen ska leva upp till dina förväntningar och önskemål för att den ska passa bäst för just dig. Några sådana krav som kan vara bra att ha är till exempel att maskinen ska kunna växla mellan olika hastigheter, samt att den har en chuck för att enkelt kunna byta bits och borr. 

Ett annat tips är faktiskt att utgå från din hand. Hur känns borrmaskinen när du håller i den? Detta är avgörande för att din borrmaskin ska ge ett stabilt och bekvämt vid användning, vilket i sig är avgörande för de resultat du kan uppnå. En borrmaskin är ett redskap som ska hålla och fungera bra under en längre tid – den bör därmed kännas ergonomisk och balanserad i din hand redan från början. Genom att investera i ett par bra och bekväma skor kan du både underlätta arbetet och öka komforten då du borrar. 

Batteritiden och laddning är också en viktig faktor för många när de ska införskaffa sig en borrmaskin. Du ska inte behöva vänta på att batteriet laddas i flera timmar. Det speciellt inte om du planerat att bygga ett utekök eller liknande. Och när batteriet väl är laddat ska du kunna använda maskinen en bra stund utan att batteriets kapacitet springer iväg. Dessa är vårt bästa tips för dig att tänka på då du ska köpa borrmaskin!

Skillnad mellan borrmaskin och skruvdragare

Borrmaskin och skruvdragare är två redskap som ofta förväxlas. Trots att de är rätt lika finns det en hel del skillnader som kan vara bra att veta om inför ditt val av vilken maskin som bäst stämmer överens med dina behov bäst.

Skruvdragare

En skruvdragare har i jämförelse med borrmaskinen ett lägre varvtal och högre vridmoment. De enklaste modellerna av skruvdragare är till för att skruva och har ingen chuck. Du kan alltså inte justera skruvdragarens huvud för mångsidig användning eller hantering.

Skruvdragare är ofta också mer kompakta och därmed lite mer smidiga. Därför är det vanligt att man väljer just skruvdragare när man ska skruva något i trånga utrymmen. Kort sagt kan skruvdragaren vara det bästa valet då du ska bygga enklare saker som inte kräver så mycket kraft och styrka. 

Borrmaskin

Ska du däremot snickra ihop eller borra i mer krävande konstruktioner och byggen kan det vara bra att testa en borrmaskin. Borrmaskinen är en mer rejäl och kraftfull maskin som klarar av mer krävande material och byggen. En borrmaskin har även högre varvtal och kan arbeta i olika hastigheter. Dessutom fästs borren på borrmaskinen i en chuck som enkelt kan justeras. 

Vilken av dessa två alternativ du ska välja till ditt bygge beror på vad du behöver få hjälp med av maskinen. Vi hoppas att vår sammanfattning kan hjälpa dig att hitta rätt verktyg för just dina behov och önskemål.

Sammanfattning

Att köpa en borrmaskin kan faktiskt vara ganska svårt. Det finns många på marknaden och om du inte är van vid maskinerna kan det finnas många begrepp och beteckningar som kan vara svåra att känna till. Däremot är en borrmaskin inte så komplicerad som det kanske kan låta. Genom att ta del av vårt bäst i test av borrmaskin kan ditt val bli lite enklare! 

Vi har i testet utgått från borrmaskinernas batterikapacitet, kraft, handtag och tillhörande funktioner. Det vi kom fram till är att Bosch Advanced Impact 18 Quicksnap är vår bäst i test vinnare då den är otroligt mångsidig men samtidigt lätthanterlig och smidig. De andra testade borrmaskinerna har också bra kvalitéer som kan passa riktigt bra för olika behov. Lycka till!

Bäst i test

Bosch Advanced Impact 18 Quicksnap är en mångsidig borrmaskin som klarar av de flesta byggen. Dess praktiska funktioner och smarta inställningar gör att den kan användas för olika typer av uppgifter. Helt klart vår bäst i test vinnare.