www.testkungen.se samarbetar med ett antal olika återförsäljare. Därför kan det förekomma affiliatelänkar från AdTraction och TradeDoubler där vi får en reklamprovision för den trafik vi driver till olika butiker.

Bästa rakapparaten 2023

Bäst i test rakapparat 2023

Idag finns det så många olika typer av rakapparater att det kan vara svårt att välja en. Det beror framförallt på att en rakapparat är en produkt som de allra flesta skäggbärare kan få stor användning för – oavsett skäggtyp, längd, storlek och färg finns det en rakapparat som kan ge dig den look du önskar. Om du dessutom kompletterar den med en bra skäggtrimmer kan du uppnå riktigt snygga resultat på nolltid. 

Oavsett vad just du är i behov av och vad just du efterfrågar är det dock alltid bra att investera i en modell som fått bra recensioner och höga betyg. Det är något vi hjälper dig med att hitta i denna guide där vi listar de fem bästa rakapparaterna i olika prisklasser. På så sätt slipper du själv leta i all oändlighet. 

Vi har valt ut rakapparater med olika egenskaper för att det ska finnas minst en som passar dig. I testet hittar du en beskrivning av de olika produkterna följt av olika tips som kan vara bra att tänka på lite längre ner. Du hittar även svar på vanliga frågor om rakapparater. Vi har tänkt på allt för att du ska slippa frågetecken och funderingar när du ska hitta den bästa rakapparaten för dig.

1. Recension om Braun Series 7 790CC-4 

Sedan 2008 har Braun Series 7 790CC-4 varit en av de mest populära rakapparaterna på marknaden. Sedan dess har priset sänkts en del, men dess prestanda och kvalité har alltid hängt kvar. Vi håller med samtliga användare som recenserar denna rakapparat som väldigt bra och prisvärd.

I Braun 7-serie finns det många olika modeller – 7 790CC-4 är en av de mest klassiska, vilket bevisar att den är hållbar samtidigt som den erbjuder en trygg och trivsam användning. Efter en timmes laddning är batteriet fullt och du kan då använda apparaten i 50 minuter. Har du bråttom kan du snabbladda i fem minuter och ändå vara säker på att batteriet räcker till en rakning. 

Trots ett flertal uppskattade egenskaper är detta inte vår bäst i test vinnare. Det framförallt då den inte kan användas för våtrakning. Du kan skölja den under rinnande vatten, men du kan inte använda den i duschen. Du får dock med en rengöringsstation som rengör rakapparaten ändå. 

Kort sagt skulle vi säga att detta kan vara ett väldigt bra och pålitligt alternativ i en bra prisklass om din hy klarar av att rakas utan vatten. Vi är ändå nöjda!

  Specifikationer

   • Max. gångtid: 50 minuter
   • Laddningstid: 60 minuter
   • Tvättbar under vatten: Ja

  Kolla Priset

1. Den pålitliga rakapparaten

Detta är en rakapparat som har funnits otroligt länge på marknaden, där den år för år har presterat på topp och därmed fått väldigt höga betyg. Det är med andra ord en rakapparat som håller vad den lovar – den blir aldrig omodern! 

 

2. Recension om Braun Series 7 7899CC 

Det är inte konstigt att Braun Series 7 7899CC är favoriten hos många. De resultat den ger är oövervinnliga då den ger din hud den mest skonsamma av rakningar utan att du behöver kompromissa med priset eller något annat. Vi blir inte bara imponerade av att den kan raka så nära och ändå erbjuda sån hög komfort, utan även priset i sig gör oss riktigt imponerade. 

Dess främsta egenskap ligger dock ändå i rakningen. I ett drag skär rakapparaten av mer hår jämfört med vad andra rakapparater skär av i två. Samtidigt ger den en följsam rakning där den lätt fångar upp skäggstråna. De fyra specialiserade skärdelarna kommer också åt svåra områden utan krångel. 

Apparatens enkla display gör att du enkelt kan ha koll på hur mycket batteri det är kvar och när den behövs rengöras. För bästa rengöring används den medföljande rengörings- och laddningsstationen, men då rakapparaten klarar av våtrakning kan du även göra rent den med vatten om det behövs. Det avtagbara rakhuvudet underlättar verkligen. 

Efter en full laddning kan rakapparaten användas i 50 minuter. Behöver du ladda och använda rakapparaten samtidigt är det inga problem. Resefodralet gör att du kan ta med dig den överallt på ett tryggt och säkert sätt. Kombinationen av rakapparatens smidighet, smarta funktioner, höga kvalité och låga pris gör att vi utser Braun Series 7 7899CC till vår bäst i test!

  Specifikationer

   • Max. gångtid: 50 minuter
   • Laddningstid: 60 minuter
   • Tvättbar under vatten: Ja

  Kolla Priset

2. Bäst i test rakapparat

Braun Series 7 7899CC är den absolut bästa av dem bästa när det kommer till välpresterande rakapparater. Det här är vinnaren av vårt rakapparat test, precis som den är favoriten hos många andra konsumenter. Du kommer inte bli besviken!

 

3. Recension om Philips 9000 SP9860

Philips har ett rykte om att vara innovativa och lyxiga. Det gäller även med den här rakapparaten, Philips 9000 SP9860. Här har de minst sagt inte snålat, framförallt inte när det kommer till just innovation och lyx. Rakapparater i Philips 9000-serie har tidigare utsetts som bäst i test – därför får deras SP9860 en hög placering i vårt rakapparat test.  

Vårt val beror självklart på att den av andra konsumenter fått toppbetyg i samma rang som världsklass. Du får med andra ord det du önskar. Det märks att rakapparaten är välgjord då den både är smidig och användarvänlig. Trots att dess laddningstid ligger på hela 180 minuter är det inte ett problem då det gör att du kan använda den i hela 60 minuter/ gång. Du kan alltså raka dig ungefär 20 gånger innan den behöver ladda igen! 

Något som däremot sänker vårt helhetsbetyg är att du vid köp får med en trimmer som tyvärr inte är inbyggd. Att byta rakhuvudet mot trimmern är däremot enkelt. Det är inte heller några problem att raka dig under rinnande vatten. Det finns även tre olika lägen på rakapparaten (normal, snabb och känslig) vilket ger dig exakt den rakning du behöver. Lyxig och bra!

 

  Specifikationer

   • Max. gångtid: 60 minuter
   • Laddningstid: 180 minuter
   • Tvättbar under vatten: Ja

  Kolla Priset

3. Lyxig och elegant rakapparat

Är du en vardagslyxare som vill ligga på topp? Då kan den här rakapparaten från Philips i premiumklassen passa dig som handen i handsken. Den är både elegant och lyxig samtidigt som den erbjuder behaglig hantering med trivsamma resultat. 

 

4. Recension om Braun Series 5 5030s 

Sedan 2012 har Braun Series 5 5030s varit med i kampen om det bästa budgetalternativet när det kommer till rakapparater. Sannolikt nog har den under åren vunnit detta pris många gånger. Det framförallt då den är oerhört prisvärd och därmed hyllad av många. Överlag har den fått otroligt bra recensioner, och det även här från oss.

I varje drag med rakapparaten kan du känna motorns kraft. Kraften gör att du får en effektiv rakning samtidigt som du utan problem kommer åt svåra områden även där skägget är tjockt och tätt. Rakhuvudets åtta olika riktningar är minst sagt en bidragande faktor till denna smidiga följsamhet. 

Ytterligare en fördel är att du kan använda den i duschen och rengöra den under rinnande vatten. Det trodde inte vi när vi såg dess pris, men ännu en gång har vi imponerats av Braun Series 5 5030s. Även batteriet imponerar då det är lika bra som hos andra rakapparater. På 60 minuter är den fulladdad och kan då användas i 50 minuter.

Detta är utan tvekan den rakapparat som kommer till bäst pris i vårt test, därav vårt bästa budgetval. Den är otroligt prisvärd och kommer ändå med kvalitéer i som håller samma klass som rakapparater i dyrare prisklasser. Ett säkert val som sägs hålla i upp till 7 år!

 

  Specifikationer

   • 3 tryckkänsliga skärelement för effektivitet och hudkomfort
   • 2 laddningsbara NiMH-batterier med lång batteritid
   • Designad och utformad i Tyskland av Braun
   • Hållbar sladdlös elektrisk rakapparat, vattentät ner till 5 meter

  Kolla Priset

4. Bästa budgetval

Series 5 5030s från Braun är en klassisk rakapparat som har utvecklats till att bli ett av de bästa budgetvalen på marknaden. Vill du ha en bra rakapparat till ett lägre pris kan du alltså sluta leta här och nu – detta kan av flera anledningar bli en favorit. 

 

5. Recension om Philips Series 9000 S9711/31

Här har vi ännu ett exempel på lyx och innovation när det kommer till rakapparater. Här har Philips dock skruvat upp det ännu lite mer. Just av den anledningen har Philips Series 9000 S9711/31 fått utmärkelser och rekommendationer av väldigt många – vi kan inget annat än att hålla med. Philips Series 9000 S9711CC är en stark kandidat till vinnaren i detta rakapparat test.

Det är dess höga pris som däremot gör att den hamnar på andraplats istället för på första. Om du ändå väljer att köpa den här rakapparaten kan du vara säker på att få du får värde för dina pengar. Oavsett om du rakar dig varje dag eller om du rakar dig mer sällan är varje rakning trivsam, trygg och enkel.

Dina hårstrån lyfts av rakapparaten och ger en så nära och bra rakning som möjligt. Rakhuvudets åtta riktningar gör att du slipper kämpa med att nå svåra områden och därmed även slipper irritation. Du underhåller denna standard då du när som helst kan byta rakblad på ett kick. 

Du får dessutom inte bara med en trimmer, utan du får även med en kam som erbjuder dig att justera den längd du vill att trimmern ska klippa i. Vi är verkligen nöjda med den här apparaten, trots ett högt pris.

 

  Specifikationer

   • Max. gångtid: 50 minuter
   • Laddningstid: 60 minuter
   • Tvättbar under vatten: Ja

  Kolla Priset

5. Rekommenderad rakapparat

Ännu en lyxig rakapparat som levererar kvalité av toppklass. Av Philips själva är just denna modell utsedd som den bästa rakapparaten i deras sortiment, något som faktiskt säger väldigt mycket. Vi kan verkligen rekommendera den här apparaten!  

 

Hur använder man en rakapparat?

Ska du göra en så kallad torrakning är det bara att du sätter på rakapparaten och dra den längs skägget mot huden. Tänk på att raka mothårs mot stråna - håret går lättare av då, vilket ger lenare resultat. Ska du iställe våtraka dig kan du raka dig i duschen och/eller med rakgel eller lödder i handfatet. Hur lödder och geléer fungerar kan du läsa på förpackningen.

Fungerar rakhyvel lika bra som en rakapparat?

Det beror på vad du vill få ut av din rakning. I vissa fall kan en rakhyvel vara bättre än en rakapparat. Vet du hur du använder en rakhyvel kan rakningen både gå snabbare och kännas lite nättare. Men är du ovan skulle vi föredra en rakapparat som är snällare mot huden och lite enklare att använda oavsett skägg.

Måste jag använda rakgel, raklödder eller vatten?

Nej det måste du inte. Vad du ska använda för produkter till din rakning beror på såväl din hud som ditt skägg, samt på vilket resultat du vill uppnå. Om din hud däremot blir röd och irriterad vid torrakning kan det vara bra att raka sig med något av alternativen.

Hur laddas en rakapparat?

Olika rakapparater laddas på olika sätt. Du kan få med en laddningsstation eller en laddningssladd beroende på vilken rakapparat du köper. Med en laddningsstation sätter du i rakapparaten i stationen och låter den laddas på plats där i. Har du en sladd fäster du denna i din rakapparat och kopplar sen in denna i ett eluttag, precis som du gör med en mobil.

Nyheter och tips till hemmet

Läs de senaste nyheterna och de bästa tipsen till hemmet

Aktuella Erbjudanden

middag under infravärme
lamp24 logo png

Rabattkod

SE22-UTE14

Lys upp utomhus! Få 14% rabatt på all belysning

Giltigt t.o.m. 31/8 2022

Tips när du ska köpa rakapparat  

Det finns ingen tvekan om att en rakapparat är något som alla med skäggväxt bör ha hemma. Att raka sig med en rakapparat går både snabbt, smidigt och tryggt. Oavsett behov och önskemål finns det en rakapparat som kan passa dig. 

Pris

För att du ska hitta den bästa rakapparaten för dig gäller det dock att du vet vad du själv vill få ut av rakapparaten. Det du kan börja med är att bestämma vilken budget du vill lägga på rakapparaten. Ett högre pris är i detta fall ett bevis på en bättre produkt, medan billigare modeller ofta inte är lika bra. Har du möjligheten kan det alltså vara värt att köpa en lite dyrare rakapparat. 

Din hud

Sen är det också väldigt viktigt att du utgår från din egen hud och dina preferenser. Din hur är unik och har därmed olika behov. Kanske behöver du en rakapparat som klarar av våtrakning? Oftast behöver de med torr hud en rakapparat som kan användas med gel, lödder eller vatten, medan lite fetare hudtyper kan klara rakningar utan andra tillägg. 

Genom att utgå från dina egna behov, förutsättningar och önskemål kommer du öka dina chanser om att hitta rätt variant. Ett tips är att du inför ditt köp läser lite olika tester och recensioner, så som vår guide ovan. Tänk dock på att anpassa valet efter det som känns bäst för dig så att du kan använda din apparat i många år. 

Jämför rakapparater

Något som kan öka dina chanser om att hitta rätt rakapparat är om du jämför olika modeller. När du ska jämföra rakapparater finns det olika aspekter att utgå från. Pris, storlek, komfort och rakhuvud spelar alla roll när du ska hitta din bästa rakapparat. En rakapparat som ger en bekväm rakning utan att irritera eller torka ut huden är något som ofta innebär kvalité, vilket alltså kan vara bra att leta efter.

Här är såklart storlek såväl som design, utformning och rakhuvud avgörande. Om du istället väljer att utgå från rakapparatens pris bör du vara beredd på att de av lite högre kvalité i regel kostar mer. Det behöver dock inte betyda att det alltid är den som kostar mest som är bäst.

En billigare rakapparat kan vara den bästa för dig då den matchar din budget såväl som dina förväntningar och önskemål. Trots att funktioner och tillbehör ofta är bättre hos de lite dyrare kan en rakapparat för 1500–2000 kronor vara ett mycket prisvärt köp som ändå ger bra kvalité och hållbarhet. Se över dina prioriteringar och jämför sen rakapparater därefter för att hitta helt rätt. Om du har skägg och önskar fortsätta växa ut och ta hand om det skulle vi dock utan tvekan säga att en rakapparat är ett verktyg du bara måste ha hemma

Sammanfattning 

Det kan vara svårt att hitta den rakapparat som är bäst för dig. Just av den anledningen har vi i det här testet försökt att samla de rakapparater som anses vara bäst på marknaden i olika kategorier. Dessa kommer med olika funktioner men kan samtidigt funka mycket bra för de flesta. 

Den som vi anser är bäst i test är Braun Series 7 7899CC. Våra andra bästa i test deltagare är dock inte långt ifrån denna kvalité. Oavsett vad just du letar efter och vilka egenskaper om gör sig bäst för dig hoppas vi att det här testet hjälper dig med att hitta i djungeln av rakapparater.

Bäst i test

Braun Series 7 7899CC är den absolut bästa av dem bästa när det kommer till välpresterande rakapparater. Det här är vinnaren av vårt rakapparat test, precis som den är favoriten hos många andra konsumenter. Du kommer inte bli besviken!