www.testkungen.se samarbetar med ett antal olika återförsäljare. Därför kan det förekomma affiliatelänkar från AdTraction och TradeDoubler där vi får en reklamprovision för den trafik vi driver till olika butiker.

Bästa kolsyremaskinen 2023

Bäst i test kolsyremaskin

Slipp bära hem på flera tunga förpackning med liter av bubbelvatten. Med en sodastreamer eller kolsyremaskin kan du hur enkelt som helst göra bubbelvatten själv hemma, det utan att du ens behöver ta dig till affären. Istället krävs det bara att du har tillgång till dricksvatten och att du köper hem en maskin. Räddaren i nöden är med andra ord kolsyremaskinen som gör det möjligt för dig att ställa fram det godaste bubbelvattnet på bordet, och det varje dag om du så önskar. 

Vi har gjort ett bäst i test av sodastream för att hitta vilken som är den bästa sodastreamern på marknaden. Förhoppningsvis kommer någon av modellerna i detta bäst i test av sodastreamer falla dig i smaken, både när det kommer till pris, design och användning. Oavsett vilken modell du köper kan vi garantera dig att den gör ditt liv lite enklare!

Recension av SodaStream Power

Här har vi inte bara vinnaren av detta bäst i test sodastream, utan detta är även konsumenternas favorit! Vill du ha en helt vanlig sodastreamer som funkar riktigt bra och som ger dig godast bubbelvatten hemma är den här minst sagt något för dig. Den är inte bara funktionell och smidig att använda, utan den har även en snygg design som gör att den kan stå framme i köket. 

En av de främsta fördelarna är dock att denna sodastream är väldigt enkel att använda. Det enda du behöver göra är att fylla flaskan med vatten och trycka på en knapp. Vips har du riktigt gott bubbelvatten färdigt att avnjutas. Vill du ha mer eller mindre bubblor kan du justera det mellan tre nivåer. Du kan alltså bjuda på riktigt gott bubbelvatten efter allas tycke och smak. 

 

Något som är bra att veta om är att maskinen är ganska hög, närmare bestämt 42 cm. Du behöver alltså ha det utrymmet någonstans i köket för att kunna förvara din SodaStream Power på ett smidigt sätt. Du bör även veta om att du ska inte diska flaskorna i diskmaskin. Att diska dem förhand är dock ingen konst. 

Sist men inte minst har SodaStream Power en snap-lock funktion som gör att det blir ännu lite lättare att sätta dit flaskan. Det är helt klart ett plus i kanten. Med tanke på dess pris, enkla funktioner, snygga design och användarvänliga konstruktion är SodaStream Power vinnare av bäst i test bubbelvatten utan tvekan.

  Specifikationer

   • Antal PET flaskor: 1
   • Kolsyrepatron: Ja
   • Nettovikt: 4.30 kg
   • Färg/Material: Vit

  Kolla Priset

1. SodaStream

SodaStream Power passar dig som vill ha en enkel kolsyremaskin som håller vad den lovar. Svaret på “vilken är den bästa sodastream” har vi hittat åt dig, det är SodaStream Power! 

Recension av SodaStream Genesis Megapack

Inte nog med att du här får en väldigt bra sodastreamer för ett billigt pris. Utan när du köper SodaStream Genesis får du även med 4 PET-flaskor, samt en kolsyrepatron! Det finns alltså ingen tvekan om att SodaStream Genesis gör bäst bubbelvatten i budgetklassen. Detta paket hittar man inte hos många andra sodastreamers. 

Själva kolsyrepatronen till denna modell är dessutom mycket billigare än andra kolsyremaskiner. Därför sparar du inte bara pengar när du köper maskinen, utan även när du måste fylla på din kolsyrepatron. Med tanke på hela paketets pris är det ett riktigt bra kap rakt igenom. 

Något som gör att denna modell känns lite enklare är att du här behöver skruva i flaskan i maskinen på egen hand. Det är dock inte alls svårt. Du kan även bestämma hur mycket bubblor du vill ha i vattnet då du själv har full kontroll över hur mycket kolsyra och kraft vattnet fylls med. Ju fler gånger du trycker på knappen desto mer kolsyra blir det.  

Trots dess pris är det här en väldigt bra sodastreamer som många är nöjda med, det både konsumenter och andra som har testat den. Det enda negativa är att dess design är rätt tråkig. Den är med andra ord mer funktionell än  snygg. Den fungerar dock som den ska och gör att du kan spara en hel del pengar men ändå få tillgång till gott kolsyrat vatten när du vill. 

  Specifikationer

   • Antal PET flaskor: 4
   • Kolsyrepatron: Ja
   • Nettovikt: 2.70 kg
   • Färg/Material: Vit

  Kolla Priset

2. Sodastream

SodaStream Genesis är vinnare av budgetklassen i bäst i test sodastream tack vare dess höga funktionalitet och låga pris. Ett prisvärt, användarvänligt alternativ som passar de flesta. 

Recension av SodaStream Crystal

Med SodaStream Crystal kan du ta ditt bubbelvatten till en helt ny nivå. Här kan du nämligen få kristallklart bubblande vatten direkt i glasflaskor. Det är inte minst av den anledningen som SodaStream Crystal ligger högst upp i premiumnivån hos många konsumenter. Att man får bubbelvatten i glasflaskor känns otroligt lyxigt. 

Glasflaskorna som kommer med SodaStream Crystal är inte bara lyxiga och funktionella, utan de är även riktigt snygga. De har en unik design som gör sig bra både på bordet och på köksbänken, och de kan utan tvekan stå framme under en middagsservering. Alltså får du inte bara ett bubbelvatten som är väldigt gott, utan du kommer även få en väldigt snygg vattenkaraff på köpet. 

Något som vi framförallt gillar med denna är att du inte behöver oroa dig för att du ska skada dig om glasflaskorna går sönder under användning. SodaStream Crystal kapslar in glasflaskan under påfyllning – det finns därmed ingen chans att du skär dig på glasbitar om flaskan mot förmodan skulle gå sönder. Att få godast bubbelvatten hemma har aldrig varit enklare eller säkrare. 

Ge dig själv lyxen att kunna servera vatten i glasflaskor genom att investera i Sodastream Crystal. Det enda negativa med denna maskin och dess flaskor är att bubblorna ibland avtar efter en kort stund. Utöver det finns det bara positiva saker, förutom att den är rätt dyr. Vi anser dock att den är värd priset, och det av flera anledningar.

  Specifikationer

   • Antal PET flaskor: 1
   • Kolsyrepatron: Ja
   • Nettovikt: 5.02 kg
   • Färg/Material: Premiumvit

  Kolla Priset

3. SodaStream

Lyxa till även den enklaste middagen med bubbelvatten i glasflaskor från SodaStream Crystal. Ännu lyxigare är det att flaskorna kan diskas i maskin!

Läs senaste nyheter och tips till köket

Aktuella Erbjudanden

köket matlagning
MEDS

Erbjudande

30%

Se aktuella kampanjer hos MEDS.

Gäller så länge lagret räcker

köket matlagning
cervera

Erbjudande

50%

Se aktuella kampanjer hos Cervera.

Gäller så länge lagret räcker

tjej som kyler sig med fläkt
gino:s logo png

Erbjudande

50%

Se aktuella erbjudanden hos Gino:s

Gäller så länge lagret räcker

tjej som kyler sig med fläkt
nordicfeel logo png

Erbjudande

40%

Upptäck aktuella erbjudanden hos Nordicfeel!

Gäller så länge lagret räcker

tjej som kyler sig med fläkt
parfym logo png

Erbjudanden

40%

Upptäck aktuella erbjudanden hos Parfym.se

Gäller så länge lagret räcker

middag under infravärme
lamp24 logo png

Rabattkod

SE22-UTE14

Lys upp utomhus! Få 14% rabatt på all belysning

Giltigt t.o.m. 31/8 2022

Enklaste kolsyremaskinen – så hittar du den

Man ska inte behöva kämpa för att få gott bubbelvatten hemma. Därför är det viktigt att tänka på funktionalitet när det kommer till att välja vilken kolsyremaskin du ska köpa. Värt att nämna är att det inte bara är funktionaliteten som är viktig, utan även design och pris är två faktorer som har stor påverkan på vilken sodastreamer som är enklast att använda och som passar dig bäst. 

Funktionalitet av SodaStream

En bra sodastreamer behöver inte ha så många funktioner. Utan istället handlar det om att den eller de funktioner som finns är riktigt bra, och att de gör så att du kan få riktigt gott bubbelvatten när du vill. Funktionen som absolut är viktigast är såklart själva bubbelfunktionen.  

Vi anser att du själv alltid ska ha möjligheten att bestämma hur mycket kolsyra du vill att ditt bubbelvatten ska ha. Det vare sig du behöver göra det manuellt eller om det görs automatiskt. Precis som att svaret på frågan om en automatisk eller manuell köttkvarn är det bästa alternativet för just ditt kök beror på vad just du ute efter kan en automatisk eller manuell kolsyremaskin passa olika bra för dig. Just den här funktionen, att du kan justera intensiteten, finns på alla de modeller vi tipsar om ovan. 

På några av modellerna behöver du själv hålla nere knappen ett par gånger för att skapa kolsyra, medan du på andra kan du ställa in önskad kolsyrenivå med en knapp. Självklart är det sistnämnda alternativet enklare och smidigare att använda, och där går det också snabbare att få perfekt bubbelvatten då allt är förinställt. Men, vad som passar dig avgör du – kanske gillar du den manuella funktionen och vill ha möjlighet att variera varje gång. 

Sodastream Design

Visst, det kanske inte är livsviktigt att kunna ha din kolsyremaskin ståendes framme hela tiden. Samtidigt är det ganska bekvämt att kunna göra det om man vill, det framförallt om du gör bubbelvatten ofta och vill slippa bära den ut och in från ett skåp eller upp och ner från en låda. 

Att köpa en sodastreamer som både är snygg och praktisk är alltså att föredra. Då slipper du oroa dig för att kolsyremaskinens tråkiga design ska dra ner resten av köket eller uteköket, och kan istället glädjas av att även den är en fröjd för ögat samtidigt som den fyller en stor funktion. 

Idag finns det mängder av olika modeller av kolsyremaskiner som kommer i olika färger och former. Vad du gillar bäst är upp till dig! Vi själva tycker exempelvis att SodaStream Power är den snyggaste i detta bäst i test sodastream, men det finns även flera andra alternativ som ser riktigt bra ut. 

Pris på Sodastream

Man kan inte komma ifrån att priset har en stor betydelse när det är dags att införskaffa en sodastreamer. Kolsyremaskiner finns idag i alla prisklasser vilket innebär att det går att hitta något oavsett budget. 

Det gäller dock att se upp för de som ligger i de högre prisklasserna – dessa är inte alltid värda sitt pris. Det samma gäller de väldigt billiga modellerna som inte alltid funkar så bra. Som med allt annat är däremot i de flesta fall en bra indikator på hur bra och hållbar en produkt är, det alltså även här.

Nu kanske det inte är så många som kan säga emot att en modell för 3 000 kronor är bättre än en för 600 kronor, för så är det i de allra flesta fall. Men, beroende på vad syftet med ditt köp av kolsyremaskin är så kanske du blir väldigt nöjd med en för 600 kronor, medan en annan måste ha den för 3000kr. Detta är helt upp till dig, men också viktigt att tänka på vid köp. 

Populära SodaStreams smaker

Som du kanske vet kan det bli lite tråkigt att bara dricka bubbelvatten hela tiden. Som tur är har SodaStream kommit med en väldigt bra lösning på problemet, nämligen smaksatt bubbelvatten. Med SodaStreams smaker kan du göra egen cola, citrusdryck och många andra “läskedrycker” med egengjort bubbelvatten och de tillhörande smaksättningarna. 

Alla smaker säljs separat (alltså som ett komplement till maskinen) och finns att köpa i vanliga matbutiker. För att smaksätta ditt bubbelvatten blandar du bara det koncentrat du köpt med det bubbelvatten du gjort, precis som om du skulle blanda saft. Precis som när du blandar sagt så gäller även här att det blir mer smak ju mer koncentrat du blandar i.

De vanligaste smakerna från SodaStream

 • Apelsin och Apelsin sockerfri
 • Cola och Cola sockerfi
 • Lemon Lime och Lemon Lime sockerfri
 • Tonic
 • Must (påsk- och julmust)
 • Ginger Ale
 • Sport
 • Dr.Pete
 • Energy Xstream

Därför ska du köpa en kolsyremaskin

Genom att köpa en kolsyremaskin kommer du både spara tid, pengar och energi, samt hjälpa till att spara på vår miljö. Med en kolsyremaskin slipper du nämligen köpa dyra flaskor med kolsyrat vatten i mataffären, vilket även innebär att du slipper ägna tid åt att inhandla dem och energi åt att bära dem.

Du minskar även användningen av plast då du inte konsumerar nya flaskor. En annan fördel med en sodastreamer är att du själv kna bestämma hur mycket bubblor det ska vara i bubbelvattnet, samt vilken smak du vill ha på din dryck just idag (om du köper till färdiga koncentrat).

Med en sodastream blir möjligheterna oändliga, och så slipper du tänka på att köpa bubbelvatten varje gång du går till affären. Det är med andra ord en maskin som kan komma till stor användning och göra stor nytta på flera sätt. Och vem tycker inte om sådant som förenklar och effektiviserar vardagen?

Så genomförde vi testet

De modeller av sodastream som vi tagit med i detta bäst i test bubbelvatten är utvalda genom noggrann analyser och granskning av marknaden. Vi har bland annat sett över konsumenters omdömen av de olika modellerna, läst igenom flera hundratals betyg från både användare och andra liknande tester, samt tagit del av experters utlåtanden. 

För oss var det otroligt viktigt att vi jämförde samtliga modeller utifrån alla de aspekter som påverkar det verkliga användandet – vi vill trots allt göra en så rättvis jämförelse som möjligt för att du ska få en tydlig, äkta bild av vad som är bäst. Förhoppningsvis leder vår research till att du kan göra ett riktigt bra köp!

Sammanfattning

I det här bäst i test av sodastream har vi jämfört tre modeller från det mest välkända märket, SodaStream. Vårt mål med testet är att du som konsument ska kunna hitta en modell som du tror skulle kunna passa dig och ditt hem perfekt, det utan att du själv måste göra massa research eller jämföra olika modeller med varandra. 

För att underlätta för dig, och göra så att du både sparar tid och pengar genom att göra ett bra köp direkt har vi valt ut de tre modeller som helt enkelt anses vara bäst på marknaden. Alla dessa tre är ganska olika när det kommer till användning, funktioner, design och pris. Gemensamt är att de alla funkar bra, att de är enkla att använda utan sladd eller el, samt att de ger riktigt gott bubbelvatten. 

Vilken är den bästa sodastream för mig?

I takt med att vi jämförde de olika modellerna kom vi fram till att svaret på frågan om vilken som är den bästa kolsyremaskinen varierar beroende på vem du frågar. Bara för att vi har utsett SodaStream Power till vinnare av bäst i test sodastream betyder inte det att just denna modell är bäst för dig. 

Varför köpa en sodastreamer?

Oavsett vad som passar dig bäst är det ett faktum att en sodastreamer hjälper dig att spara på krafterna då du slipper släpa hem tunga flaskor och förpackningar. Du sparar även på miljön när du inte köper nya petflaskor varje gång. 

Det kan även bli billigare att använda en kolsyremaskin i längden i och med att du kan använda vatten direkt från kranen. Du behöver ju bara köpa en maskin med tillhörande kolsyrepatron och flaska, och möjligtvis en behållare med smaksättning, en gång för att få till riktigt bra bubbelvatten när och hur du vill. 

Vi hoppas att detta bäst i test bubbelvatten kommer hjälpa dig att hitta en kolsyremaskin som gör sig riktigt bra i ditt hem. Vår förhoppning är också att du förstår hur mycket energi, tid och pengar du kommer att spara genom att göra denna investering, och att du därmed även förstår hur bra en kolsyremaskin faktiskt är. Gillar du att dricka bubbligt vatten hemma kommer du tacka oss senare! 

Bäst i test