www.testkungen.se samarbetar med ett antal olika återförsäljare. Därför kan det förekomma affiliatelänkar från AdTraction och TradeDoubler där vi får en reklamprovision för den trafik vi driver till olika butiker.

Bästa digitala köttermometer 2023

Digital köttermometer bäst i test 2023

För att få ditt kött tillagat på allra bästa sätt bör du använda en köttermometer, på så vis kan du hålla koll på innetemperaturen på din köttbit och du kan se till så att du slipper servera varken överstekt eller understekt kött till familjen eller dina gäster. Exakt vilken temperatur du ska ha beror på vilket slags kött det är du tillagar.

Det finns flera olika typer av köttermometer att använda sig av, men det allra bästa är en digital köttermometer eftersom dessa är mycket mer exakta än manuella. För att underlätta ännu lite mer för dig i köket kan du dessutom välja en trådlös termometer, då slipper du ha en sladd som ska sticka ut genom ugnsluckan när du tillagar kött i ugnen. Det finns till och med moderna termometrar som använder sig av Bluetooth som gör att du kan hålla koll på köttets temperatur i en app i din telefon.

 

1. Recension av Anders Petter Backyard Digital

Den som vi har utsett som testvinnare i vårt köttermometer test är Anders Petter Backaryd Digital. Den här köttermometern har många praktiskt funktioner samtidigt som den inte kostar mer än några hundralappar, vilket såklart är ett vinnande koncept.

En del billigare termometrar kan ibland vara lite svåra att använda och man kan behöva läsa instruktionerna för att förstå hur man faktiskt ändrar inställningarna efter hur man vill ha det, men inte med denna. Den här är väldigt lätt att använda och förstå sig på. Du kan enkelt ställa in förinställda program utifrån vilken typ av kött du tillagar och hur du vill ha det tillagat.

Den har en stor och tydlig display vilket gör det mycket enkelt att se vad det står på den. En annan praktisk funktion är att den har magnet på baksidan, så du kan enkelt fästa den på ugnsluckan om det finns delar av metall på den.

Mätintervallerna på termometern sträcker sig från -10°C till 300°C och du kan även ställa in den till att visa Fahrenheit om du skulle önska det. Vad vi gillar extra mycket med den är att den är väldigt snabb på att visa temperaturen tack vare att den har hög känslighet. Och att temperaturen alltid uppdateras ordentligt är faktiskt en av nycklarna till perfekt tillagat kött.

En mycket bra, tydligt och lättanvända köttermometer utan helt onödiga krusiduller som mest kostar pengar med andra ord.

  Specifikationer

   • Maxtid timer: 99 minuter och 59 sekunder
   • Mätintervall termometer: -10°C till +300°C

  Kolla Priset

1. Bäst i test

Enkel köttermometer som visar temperaturen på en stor och tydlig display. Med Anders Petter Backaryd termometer blir det enkelt att ha koll på köttet.

2. Recension av Weber iGrill 2

Har du en Webergrill är det här den självklara köttermometern, men den passar precis lika bra även om du har en annan grill eller ska tillaga köttet i ugnen. Det här är en mycket modern köttermometer som använder sig av tekniken på allra bästa sätt.

iGrill 2 är en trådlös digital köttermometer och du kan se temperaturen direkt på displayen som är upplyst och tydligt, men du kan också ladda ner den tillhörande appen och följa köttets tillagning direkt i din telefon. Perfekt om du står och gör tillbehören till köttet samtidigt med ett recept som du har i telefonen. Du kopplar då upp termometern via Bluetooth och räckvidden är hela 45 meter, vilket innebär att du utan problem kan gå in till köket och ändå ha koll på grillen som står där ute. Varför krångla till grillningen mer än nödvändigt?

Själva displayen är magnetiskt och kan fästas på locken till grillen eller på kylskåpet inne i köket. Något som är väldigt praktiskt är att det medföljer två stickor, och du kan alltså ha koll på två köttbitar samtidigt, och det finns faktiskt möjlighet att koppla upp hela fyra stycken stickor samtidigt om du önskar. Perfekt om du lagar två olika typer av kött, eller kanske till och med fisk och kött.

Batteritiden är upp till 200 timmar, så den kommer förhoppningsvis att räcka hela grillsäsongen utan ett batteribyte. Men låt dig inte luras av att köttermometern kommer från en grilltillverkare, den passar precis lika bra till ugnen och även om du aldrig grillar kommer du troligtvis bli nöjd. Speciellt eftersom den visar temperaturen med mycket hög precision.

  Specifikationer

   • Mäter från -30°C till 380°C
   • Upp till 10 meters räckvidd
   • Aktivering med rörelsesensor

  Kolla Priset

2. Den smarta termometern

Den digitala köttermometern för prylgalningen. iGrill 2 från Weber visar temperaturen direkt i en app i telefonen, passar perfekt om för grillen som står utomhus.

3. Recension av Blomsterbergs Termometer

Vill du ha en digital köttermometer som är mer än just en köttermometer och som hjälper dig att ha koll på mer än innetemperaturen på köttet är den här termometern från Blomsterberg något för dig.

Den ser ut som en pistol och med hjälp av infraröd kan du mäta temperaturen på exempelvis köttets stekyta, en gryta eller knäcken som du håller på att koka. Den läser både snabbt och exakt av temperaturer mellan -50°C och 250°C och du kan växla mellan Celsius och Fahrenheit.

För att kontrollera innetemperaturen på en köttbit behöver du dock använda den medföljande stickan som du kopplar till själva termometern med sladd. Den visar så snabbt innetemperaturen på den upplysta displayen och kan även spara både högsta och lägsta visade temperaturen.

Mätningen tar inte mer än en sekund, oavsett om du mäter med infraröd eller med köttstickan.

Den här digitala termometern passar verkligen utmärkt för dig som vill att dina köksredskap ska vara multifunktionella och kunna nyttjas till flera användningsområden.

  Specifikationer

   • Praktisk termometer som kan mäta temperatur med infraröd strålning
   • Ett spett försett med klämma för mätning av innertemp. ingår
   • Tydlig display med minne för högsta och lägsta temp.

  Kolla Priset

3. Infraröd termometer

Blombergs infraröda termometer mäter även yttertemperaturen på maten i ett nafs. Perfekt för dig som vill ha multifunktionella redskap i köket.

4. Recension av Mingle Sunartis Digital

Vill du ha en enklare variant av en digital köttermometer som med fördel går att använda för att mäta temperaturen på andra saker också, så som vällingen, degvätskan eller vinet med är den här något för dig.

Här slipper du trassla med en sladd, ställa in avancerade inställningar beroende på typ av kött och annat krångligt. Det här är en klassisk termometer med en temperatursticka som du stoppar in i köttbiten, eller vad det nu är du vill mäta temperaturen på, väntar en liten stund och får sedan ett resultat. Och med en liten stund menar vi en sekund eller två, då den är mycket snabb i sin mätning.

Du kan alltså inte ha den i ugnen under hela tillagningen, men vi vet att det finns många erfarna matlagare som har någorlunda koll på hur lång tid något ska vara i ugnen och endast vill kontrollera temperaturen innan servering för att vara helt säker på sin sak.

Den kan mäta temperaturen från -45°C till 200°C och mäter med 0,1°C precision.

Med tanke på det breda användningsområdet förstår vi att den här snarare kallas för hushållstermometer istället för köttermometer, eftersom den faktiskt går att använda till det mesta i köket där du behöver ha koll på temperaturen.

Framför allt gillar vi att den är prisvärd och enkel att använda, allting behöver inte vara så krångligt och flashigt i köket, ibland är det enkla mycket bättre. Den tar också mindre plats att förvara, du behöver inte oroa dig över att klämma sönder sladden i ugnsluckan eller liknande. Bara att sticka in den i köttbiten, läsa av temperaturen och sedan lägga bort den igen helt enkelt.

  Specifikationer

   • Prisvärd digitaltermometer av hög kvalité
   • Visar temperaturen på bara några sekunder
   • Passar till att mäta kött, degspad, frityrolja m.m.

  Kolla Priset

4. Hushållstermometer

En minimalistisk digital köttermometer från Mingle Sunartis. Slipp sladdar, Bluetooth och annat krångel och läs enkelt av temperaturen med denna sticka.

5. Recension av OBH Ugnstermometer

En digital köttermometer i klassisk utformning men som är trådlös istället för att du ska behöva krångla med en sladd som tvingar dig att befinna dig precis vid ugnen för att hålla koll. Men du behöver inte heller hålla på att ladda ner någon app och ha telefonen i närheten, utan allt du behöver göra är att ha sändaren i ugnen och mottagaren med dig där var du är.

OBH är kända för att tillverka prisvärda, högkvalitativa och lättanvända köksprodukter och det är precis vad den här digitala köttermometern är. Allt du behöver göra är att välja typ av kött, vilken stekningsgrad du vill ha på köttet och sedan stoppa in stickan i köttbiten. När köttet är klart kommer det att pipa i mottagaren, som du kan ta med dig in i vardagsrummet samtidigt som du tittar på tv medan köttet tillagas. Räckvidden är 30 meter. Temperaturen visas även på sändaren om du skulle råka glömma mottagaren i vardagsrummet.

5. Trådlös termometer

Denna klassiska ugnstermometer från OBH är trådlös och kan enkelt läsas av på mottagaren som har 30 meters räckvidd. Perfekt för multitaskaren.

Kan jag endast kontrollera temperaturen på kött med en digital köttermometer?

Absolut inte, den är mycket praktiskt för att kontrollera temperaturen på i princip alla råvaror som du tillagar, speciellt i ugn eller på grillen.

Förstörs inte maten av att jag sticken in en sticka i den?

Nejdå, gör det försiktigt så är det inga problem. Du förstör maten mer genom att hålla på att plocka ut den titt och tätt för att undersöka om det är klart.

Nyheter och tips till köket

Läs de senaste nyheterna och de bästa tipsen till köket

Aktuella Erbjudanden

köket matlagning
cervera

Erbjudande

50%

Se aktuella kampanjer hos Cervera.

Gäller så länge lagret räcker

köket matlagning
mathem logo png

Rabattkod

NY150KR

150 kr rabatt för nya kunder!

Giltigt t.o.m. 31/12 2022

köket matlagning
hemköp logo png

Rabattkod

HEMKÖP100

100 kr rabatt när du handlar för 700 kr!

Giltigt t.o.m. 31/12 2022

stekpanna test
kitchentime

Outlet

-70%

Här hittar du populära köksredskap.

Gäller så länge lagret räcker

stekpanna test
linas matkasse logopng

REA

Få 30%

Få 30 % rabatt på dina första 2 kassar.

Gäller till 30:e November

Därför ska du använda en köttermometer

Har du inte en köttermometer kan du omöjligt veta hur köttets tillagningsgrad är om det är en större köttbit. Du kommer då att behöva gissa utifrån köttets storlek, temperatur på ugnen och längd den har varit i ugnen (eller på grillen), eller så behöver du ta ut köttet och skära i det för att kontrollera.

Båda dessa är något du helst vill slippa eftersom det finns en stor risk att du blir besviken, har köttet gått för länge är det svårt att göra något åt det. Och beroende på vilket kött det är vill du inte heller riskera att servera understekt kött, exempelvis fläsk eller kyckling ska inte ätas om det inte är helt genomstekt.

En digital termometer är mer exakt än en manuell, plus att den visar temperaturen mycket snabbare, vanligtvis bara på någon sekund.

Därför finns det egentligen ingen anledning till att inte införskaffa en digital köttermometer. Det finns många bra alternativ som inte kostar mer än någon hundralapp. Dessutom kan du använda din termometer till mycket mer än enbart kött, du kan också kontrollera exempelvis fisk, temperaturen på grytor och såser eller när du ska koka knäck till julen.

En köttermometer hjälper dig helt enkelt att lyckas servera maten precis som du vill ha den, utan att du slipper gissa. Det är en liten investering i hemmet men som kan ge mycket kvalitet med andra ord.

Hitta den bästa köttermometern

Det finns mängder av fördelar med att införskaffa och använda sig av en köttermometer. Oavsett om du vill använda den när du steker eller grillar kött, ugnsbakar fisk, tillreder en sås eller lagar ihop en gryta kan du få användning för termometern. Då kan du på ett enkelt, säkert och smidigt sätt kontrollera temperaturen och få ett pålitligt svar.

Väljer du dessutom att köpa en digital köttermometer görs det hela ännu lite enklare och med större noggrannhet. En sådan termometer kan till och med vara tillräckligt specifik för att användas i bakning, exempelvis då du ska ta temperaturen på din marängsmet, då du ska fritera potatis i en fritös eller då du ska koka knäck.

Vilken är den bästa termometern?

Idag finns det mängder av olika köttermometer att välja mellan på marknaden. Sannolikheten att du ska kunna hitta en variant som matchar med dina önskade användningsområden och behov är därmed väldigt stor – det finns ett enormt utbud att ta del av. Men hur ska du veta vilken av alla olika varianter som är den bästa för just dig?

Genom att jämföra köttermometer och se över vad det är just du är ute efter och behöver i produkten blir det väldigt mycket enklare att göra ett träffsäkert val. Nedan listar vi de aspekter och egenskaper som är viktigast att tänka på innan du köper en kött- eller stektermometer. Olika varianter kan nämligen skilja sig en del åt!

Noggrannhet

Det du framförallt bör se över då du ska köpa en köttermometer är dess noggrannhet. Det vill säga, hur specifikt den kan mäta temperaturen. Vill du kunna mäta temperaturen exakt, det vill säga inte bara få ett pålitligt svar utan där du kan mäta ända ner till decimalnivå bör du köpa en dyrare och mer kvalitativ termometer.

Display

Köper du en digital köttermometer kommer du automatisk få en termometer med display. Denna kan dock vara utformad på olika sätt. Somliga kommer med mindre displayer och ger därmed mindre information eller kan vara svårare att avläsa. Andra kommer med större displayer där det blir tydligt och väl tilltaget.

Funktioner

Idag finns det många köttermometers som kommer med smarta funktioner som både underlättar användning och kvalitetssäkrar dina matlagningsresultat. De kan bland annat komma med förinställda program, ljus- och ljudfunktioner, olika knappar, och så vidare.

Nålen

En stektermometer är utformad med en mätnål. Det är denna nål du stoppar ner i exempelvis köttet för att mäta dess innertemperatur. Beroende på hur tjock eller tunna denna mätnål är kommer den lämna olika stora märken och spår efter sig. Om du inte vill riskera att förstöra en köttbit, exempelvis genom att skada dess fiber, bör du införskaffa en termometer med smal nål.

Värmetålighet

Innan du köper en köttermometer bör du också ställa dig frågan om du vill kunna använda den i ugnen eller om det räcker med att du kan mäta temperaturen när maten tagits ur ugnen. En del termometers är nämligen väldigt värmetåliga och kan användas i ugnen, medan andra inte alls är det.

Sammanfattning om köttermometer

En digital köttermometer hjälper dig att servera perfekt tillagat kött. Aldrig mer behöver du ta ut din köttbit ur ugnen och bli besviken över att den är understekt eller ännu värre, överstekt.

Vi har recenserat fem olika digitala köttermometrar och den vi tycker är allra bäst är en från Anders Petter Backaryd. Den är enkel att använda och den är både exakt och snabb på att visa temperaturen. Dessutom har den också ett bra pris.

Vill du däremot ha en trådlös termometer kan du titta på Weber iGrill 2, som dessutom visar temperaturen i en app eller OBH Ugnstermometer som har en trådlös mottagare.

En multifunktionell termometer är Blombergs termometer med infraröd. Förutom att använda den som en digital köttermometer kan du med hjälp av infraröd ”skjuta” ytor för att mäta deras temperaturer.

En digital köttermometer bör vara en självklarhet i varje hem, även om du inte äter kött eftersom du kan använda den som ugnstermometer även till andra råvaror.

Bäst i test

Den digitala köttermometern för prylgalningen. iGrill 2 från Weber visar temperaturen direkt i en app i telefonen, passar perfekt om för grillen som står utomhus.

Budget