www.testkungen.se samarbetar med ett antal olika återförsäljare. Därför kan det förekomma affiliatelänkar från AdTraction och TradeDoubler där vi får en reklamprovision för den trafik vi driver till olika butiker.

Bästa Bluetooth Hörlurar 2023

Bäst i test Bluetooth Hörlurar 2023

Många anser att något av det bästa som finns att stoppa in ett par hörlurar i öronen och sätta på något skönt att lyssna på för att sen gå in i sin egna lilla värld för en stund. Många kan samtidigt hålla med om att något av det värst som finns är när sladden till hörlurarna snurrar ihop sig, när den fastnar någonstans eller när den bara är i vägen. Det tar ofta också en evighet att räta ut sladden. 

Som tur är finns det idag mängder av så kallade bluetooth hörlurar på marknaden. Med sådana hörlurar slipper du allt krångel med sladden, vilket minst sagt underlättar. De är väldigt mycket enklare att hantera och använda, precis som trådlösa högtalare

Dessa bluetooth hörlurar kommer med en rad olika funktioner. Just därför har vi gjort ett blåtand hörlurar test för att se vilka som är bäst för just dig – de ska uppfylla dina specifika behov. Kanske vill du ha ett par brusreducerande bluetooth hörlurar, eller ett par hörlurar med smart touch? Ta del av vår bäst i test guide för att hitta de bästa bluetooth hörlurarna för dig.

 

1. Recension om Apple Airpods Pro 

Alla har nog sett de här hörlurarna från Apple – de är väldigt populära och syns placerade i väldigt många öron nu för tiden. Airpodsen har tre olika lägen för ljud; brusreducering, transparens, och så ett vanligt. 

Brusreduceringen stänger ute ljud från omgivningen väldigt bra, så att du kan fokusera på din egen musik eller podcast. Med läget för transparens kan du släppa in ljud från omgivningen men ändå höra ditt eget ljud bra. Kort sagt finns det en hel del valmöjligheter när det kommer till ljudinsläpp med dessa, perfekt för användning i olika situationer! 

Vi gillar också att hörlurarna tål fukt då det möjliggör trygg användning när du tränar. Ett litet minus är dock att de förlorar sin passform när du svettas. De kan då lätt glida ur örat. Däremot får du med olika storlekar på silikonpropparna vid köp, så att du kan hitta bästa passformen för dig. Ljudet blir därmed väldigt bra samtidigt som de är bekväma och lätthanterliga. 

Något vi vill informera dig om är att det krävs en iPhone eller iPad för att du ska kunna använda bluetooth hörlurarna på bästa sätt. Har du dessa enheter är AirPods ett riktigt bra alternativ. 

De kommer till ett dyrare pris när vi jämför bluetooth hörlurar, men tack vare dess passform, kvalitativa ljud och smart brusreducering vi är de är bäst i test bluetooth hörlurar i premiumklassen.

 

  Specifikationer

   • Aktiv brusreducering blockerar ljud från omgivningen, så att du kan bli uppslukad av musiken.
   • Ljudframhävning släpper in ljud, så att du uppfattar det som sker runt dig.
   • Rumsanpassat ljud med dynamisk rättningsspårning som placerar ljudet runt hela dig
   • Adaptiv EQ justerar automatiskt musiken efter din öronform.

  Kolla Priset

1. Bästa premiumhörlurarna

Apple AirPods är ett par otroliga bluetooth hörlurar som enkelt kan både stänga och öppna omvärlden för dig. De anpassar sig efter dina öron men ger samtidigt ett väldigt bra och trivsamt ljud. En toppeninvestering! 

2. Recension om Creative Outliner Gold  

Wow, wow, wow. De här hörlurarna från Creative imponerade på oss på så många olika sätt. Med deras batteritid på hela 14 timmar är de bäst på marknaden för in-ear hörlurar. Du slipper alltså oroa dig för det scenario som kan göra en så irriterande – när man ska stoppa i hörlurarna och märker att de inte har något batteri. Så skönt!

Jämfört med andra in-ear hörlurar är dessa dock ganska stora. De passar därmed inte bäst för de med små öron. Viktigt att tänka på är däremot att denna stora storlek har en viss funktion då den gör så att hörlurarna sitter i ordentligt. Och det även för öron som vanligtvis inte brukar passa med in-ear hörlurar. De sätter sig snabbt på rätt plats i örat och stannar där. 

Att justera hörlurarnas inställningar är inte heller svårt. Du trycker på en platta innanför en led-belyst ring, och så kan du justera som du önskar. Enkelt och smidigt, och ringen bidrar också till att hörlurarna är riktigt snygga. 

Finns det något vi har att anmärka på så är det uppkopplingen men hörlurarna och en digital enhet. Detta kan vara lite krångligt och ta lite tid. Men, när den enhet du använder väl hittar hörlurarna funkar det utmärkt. 

Ljudet är fantastiskt, med en kraftig bas som imponerar. Brusreduceringen är lika positivt överraskande den. Alla dessa toppegenskaper får du till ett väldigt lågt pris. Just därför vinner de här bluetooth hörlurarna bäst i test utan tvekan! 

 

  Specifikationer

   • + 20-timmars laddningsväska
   • 1 par (S) öronspetsar
   • 1 par (M) öronspetsar
   • 1 sportväska

  Kolla Priset

2. Bäst i test bluetooth hörlurar

Här har vi ett par hörlurar med Imponerande batteritid och riktigt bra ljud. De är snygga och sitter skönt i öronen. Allt detta får du till ett bra pris. Just därför tar Creative Outliner hem första platsen i detta test av bluetooth hörlurar. 

 

3. Recension om Sudio Tolv 

Vill du hitta ett per hörlurar som gör att dina telefonsamtal hörs bra både för dig och din mottagare? Då kan vi rekommendera Sudio Tolv. Dessa hörlurar har en mikrofon i varje hörlur, vilket gör att rösten blir extra tydlig. Samtidigt är basen väldigt bra utan att den tar över ljudet eller din röst. Bra balans helt enkelt. 

Om du dessutom tycker att det är viktigt att hörlurarna är snygga har du här hela sex olika färger att välja mellan. Oavsett färgval sitter de snyggt i öronen och ger en stilren look. Det är dock inte bara utseendet som passar örat, utan även hörluren i sig. I början kan det vara lite svårt att hitta den bästa positionen, men när du väl hittat den sitter de som en smäck. Du får med tre olika silikontoppar för att de ska passa dina öron så bra som möjligt.  

Vi gillar också det faktum att dessa hörlurar håller rätt länge på en uppladdning. I sju timmar kan du lyssna på musik med normal volym, medan du i fodralet kan ladda dem i upp till 35 timmar. Hörlurarna klarar en del svett och fukt men är inte vattentäta. Enligt oss ett par perfekta bluetooth hörlurar för vardagsbruk.

 

  Specifikationer

   • True wireless hörlurar
   • Bluetooth 5.0
   • Grafen-element
   • Upp till 7 timmars batteritid

  Kolla Priset

3. De perfekta vardags-hörlurarna

Det svenska företaget Sudio har skapat modellen Tolv som erbjuder många funktionaliteter till ett bra pris. Bra ljud, bra batteritid och lång räckvidd, perfekt för smidig och trygg användning i vardagen. 

 

4. Recension om Urbanears Plattan 2 BT 

Här har vi ett par minst sagt snygga och stilrena hörlurar. Urbanears Plattan 2 BT är dock inte bara en snygg accessoar, utan de erbjuder även bra ljud. Det är inte bäst i detta test, men det håller måttet och gör ett bra jobb. Med tanke på dess pris är vi ändå nöjda. 

Något som istället är otroligt bra med dessa är batteritiden. Urbanears on-ear hörlurar har en batteritid på 30 timmar – du kan nästan lyssna hur mycket du vill utan att behöva tänka på batteriet. För sitt billiga pris är 30 timmar riktigt bra, och dessutom laddar de klart på 2,5 timme. Perfekt då du vill lyssna ensam eller tillsammans med någon via parkopplingen. 

Ytterligare en fördel med denna modell är att du itne behöver krångla med massa knappar för att hitta den inställning du vill åt. Utan på dessa hörlurar ändrar du snabbt och enkelt inställningarna med en ratt. 

En annan smidig grej är att du kan vika ihop hörlurarna när du inte använder dem och därmed förvara dem på ett bra sätt. Vi är så nöjda med de här hörlurarna trots att ljudet inte är på topp. Ett utmärkt budgetval i detta bluetooth hörlurar test.

  Specifikationer

   • 30 timmars speltid
   • Ergonomisk passform
   • Enkel navigering

  Kolla Priset

4. Bästa budgetval

Vill du hitta ett par riktigt bra bluetooth hörlurar utan att behöva betala mer än 1000 kronor har du tagit fram det bästa alternativet för dig här. Urbanears Plattan 2 BT är tåliga, smidiga, välfungerande och billiga. 

 

5. Recension om Sony WF-1000XM3 – Stora, snygga och behagliga 

Här har vi enligt oss de mest stilrena bluetooth hörlurarna på marknaden. De är ganska stora och kan ibland upplevas som lite klumpiga. Men i och med att det är det enda negativa vi kan se så är de minst sagt värda en plats i vårt test.

För att hörlurarna ska ge dig den optimala upplevelsen måste du ladda ned en app. Där kan du sen ändra inställningar och använda alla olika funktioner – så smidigt. Utöver det är ljudet väldigt bra och har en hög prestanda. Vi skulle till och med säga att det kan vara ett av de bästa på marknaden. Samtalen är tydliga och ljudinspelningar likaså. Du kan höra din musik i detalj. 

Vi kan inte heller klaga på batteritiden. Under 6 timmar kan du lyssna på det fantastiska ljud du spelar upp i hörlurarna. De är också lätta att ladda för användning om och om igen. Finns det något vi saknar är det vattentåligheten och smidig justering av volym direkt på hörlurarna. Annars är vi riktigt nöjda, inte minst med ljudet och designen.

 

  Specifikationer

   • Noise Cancelling / ANC
   • Upp till 24 timmars speltid (6 timmar + 3 x 6 timmar från laddningsetui)
   • Säker och bekväm passform

  Kolla Priset

5. Stora, snygga och bekväma hörlurar

Låt dig inte luras av det krångliga namnet, hörlurarna i sig är inte alls krångliga. Denna variant har en stilren design samtidigt som de ger dig en av de bästa ljudkvalitéerna på marknaden. Stora, snygga och riktigt trivsamma

 

Hur kopplar jag mina bluetooth hörlurar till min telefon?

För att koppla dina hörlurar till din telefon via bluetooth går du först in i telefonens inställningar. Se till att hörlurarna har batteri och är påslagna. Sätt på bluetooth på din telefon och tryck på hörlurarnas namn när de kommer upp som alternativ. Nu ska dina hörlurar vara kopplade till din telefon och du kan börja lyssna på musik, en podcast eller liknande.

Vad är brusreducering?

Brusreducering är en funktion som ser till allt brusljud från omgivningen runt i kring försvinner, eller åtminstone dämpas. Det känns nästan som att ta på sig ett par öronproppar, bara med skillnaden att du fortfarande kan höra ljudet från dina hörlurar. Detta är perfekt att använda om du till exempel sitter i ett viktigt digitalt möte och inte vill bli störd av ljudet runt om.

Är on-ear eller in-ear bäst?

Vilken typ av bluetooth hörlurar som är bäst beror på vad just du har för behov. In-ear kan vara smidigare om du rör på dig mycket, där du vill att hörlurarna ska vara små och inte ta mycket plats. On-ear kan vara sköna att ha vid längre användningar då de är lite större och mer omfamnande.

Måste jag använda båda hörlurarna för att de ska fungera?

Nej, du kan använda en hörlur om du vill. Tänk dock på att hörlurarna är inställda på att pausa det du lyssnar på om du stoppar ned den ena i etuiet. För att sätta igång ljudet i ena hörluren klickar du bara på play igen. När du använder en hörlur är det bara den som drar batteri, den andra laddas om den sitter i laddningsetuiet.

Nyheter och tips till köket

Läs de senaste nyheterna och de bästa tipsen till köket

Aktuella Erbjudanden

middag under infravärme
lamp24 logo png

Rabattkod

SE22-UTE14

Lys upp utomhus! Få 14% rabatt på all belysning

Giltigt t.o.m. 31/8 2022

Hur fungerar bluetooth hörlurar 

En produkt med bluetooth har ett datorchip i sig. Det är detta datorchip, men en viss programvara, som möjliggör anslutning till andra enheter med bluetooth. När du ska använda bluetooth hörlurar krävs det alltså att du har en enhet kopplad till dem, exempelvis en telefon, TV eller dator. 

Genom överföring av ljudsignaler, antingen via radiosignaler eller infraröda signaler, kan du höra dina uppspelningar och samtal från enheten direkt i hörlurarna. Denna data kan bytas mellan de två enheterna så länge avståndet inte är så långt. Det innebär i sin tur att du kan prata i telefon eller lyssna på musik utan sladdar och kablar, men precis på samma sätt som om kabeln fanns där. 

Hur de olika enheterna ansluts till varandra kan dock variera en aning. När du väl har listat ut hur du ska göra för att koppla samman hörlurarna med din enhet går det väldigt snabbt och smidigt. Just anslutningen är dock avgörande för användarupplevelsen – de bästa bluetooth hörlurarna är de som fungerar oavsett vad du gör och var du befinner dig. Ljudkvalitén ska också vara bra. 

Vi kan dock garantera en sak, och det är du med bluetooth hörlurar kan röra dig helt fritt utan att trassla in dig i sladdar och andra föremål. Dessutom kan du gå in i din egen värld utan att störa andra då användningen är så enkel. Efter att ha testat bluetooth hörlurar kan det alltså bli svårt att gå tillbaka till hörlurar med sladd. Det är en väldigt bra investering som funkar toppen! 

Tips när du ska köpa Bluetooth Hörlurar 

Blir du sugen på att testa ett par bluetooth hörlurar? Då har du mängder av olika varianter av välja mellan! Idag finns det otroligt många olika bluetooth hörlurar ute på marknaden – det kommer hela tiden fler och nya modeller. Men vilka hörlurar är egentligen bäst? 

För att du ska kunna hitta de som passar dig bäst, och som ger dig den bästa upplevelsen, är det viktigt att du försöker skapa dig en tydlig bild av vad just du vill få ut av dina hörlurar. Vill du ha möjligheten att stänga ute annat ljud? Vill du kunna använda dem när du tränar riktigt hårt? Eller vill du få bra kvalité på dina telefonsamtal?

Alla dina behov är viktiga att räkna in då du ska hitta en passande modell. Det kan dock vara svårt att hitta ett par bluetooth hörlurar som är perfekta i allt, medan det kan vara hyfsat lätt att hitta ett par hörlurar som är riktigt bra på en viss sak. Vi vill tipsa dig om att jämföra bluetooth hörlurar och testa ett par olika innan du köper några. Vi alla har olika behov!

Det bästa är att du utgår ifrån dig själv och dina öron. Det är ju trots allt som ska använda hörlurarna, inte någon annan. Vi hoppas att vår köpguide om bästa bluetooth hörlurar kan hjälpa dig att få en uppfattning om vilken modell som passar dig bäst. Det finns något för alla, du ska bara hitta dem!

Sammanfattning

Det här testet av bästa bluetooth hörlurar innehåller produkter med otroliga kvalitéer och funktionella inställningar. När vi valde ut vilka hörlurar som skulle vara med i testet utgick vi efter pris, passform, design och funktioner. 

Vi var även noggranna med att få med en stor variation av hörlurar så att du kan hitta en modell som passar dig själv bäst. Oavsett om du vill ha ett par over-ear hörlurar eller ett par som funkar bra i höga ljudmiljöer finns det en favorit att hitta! Vi hoppas att du med vår hjälp kan få inspiration till vilka hörlurar som är bäst för dig och dina behov. 

Bäst i test

Här har vi ett par hörlurar med Imponerande batteritid och riktigt bra ljud. De är snygga och sitter skönt i öronen. Allt detta får du till ett bra pris. Just därför tar Creative Outliner hem första platsen i detta test av bluetooth hörlurar. 

 

Bäst i test