riskokare recension

Så kokar du det bästa riset

Att koka ris kan ibland kännas svårt, men med lite enkla tips och trix är det faktiskt riktigt enkelt. Vill du vara säker på att du får perfekt ris varje gång utan någon större ansträngning kan du med fördel köpa och använda en riskokare. Men en riskokare är det i princip omöjligt att misslyckas, allt du behöver göra är att hälla i vatten, ris och sedan vänta.

Bäst i test
crockpot

Multifunktionell riskokare

Från Crockpot

En multicoocker från Crock-pot som fungerar utmärkt även som riskokare. Använd timerfunktionen för att ha färdigt ris när du kommer hem från jobbet.

Olika koktid beroende på typ av ris

Beroende på vilken typ av ris du ska koka skiljer sig koktiden, och den skiljer sig faktiskt ganska mycket. En del rissorter tar cirka 20 minuter medan andra, exempelvis råris tar upp emot 45 minuter.

För att få det allra bästa riset är det bäst att följa anvisningarna på din förpackning mycket noggrant. Var också noga med att inte låta riset koka varken för hårt eller för mjukt. Kokar det för hårt förvinner vattnet innan riset är mjukt, kokar det istället för mjukt kommer det ta väldigt lång tid för riset att bli klart.

Skölj riset och koka i rikligt med vatten

Vilken typ av ris du än använder dig av bör du alltid skölja riset innan du kokar det. Det gör du enkelt genom att hälla det i en kastrull, fylla på med lite kallt vatten och sedan röra runt en stund. Häll sedan av vattnet genom en sil eller durkslag.

Du behöver inte följa anvisningarna på kartongen för mängden vatten om du inte vill. Du kan helt enkelt koka riset i mer vatten än vad anvisningarna säger och när riset är lagom mjukt häller du enkelt av överblivet vatten.

Låt alltid riset stå och ånga av en liten stund innan servering.  

Nyheter

Följ oss

Nyheter