Recension av OnAir!

Drömmer du om att delta i ett frågesportsprogram? Nu har du möjligheten! I Stockholm, Göteborg och Örebro, ligger On Air. Här kan du och dina vänner eller kollegor tävla i er egen spelshow, ledd av en engagerad programledare – utan tv-kameror.

Om OnAir

Det är tydligt att On Air drivs av personer med passion för game shows, särskilt de med en retro-känsla. Aktiviteten passar alla, oavsett om du gillar brädspel, tittar på frågesportsprogram, vill utmana dig själv eller bara vill visa upp din allmänbildning. On Air! finns i Göteborg, Stockholm och Örebro.

On Air har flera studios där ni deltar i er egen spelshow, med en programledare som utmanar er i både frågesport och knepiga uppdrag. Studios är ljusa och färgrika, med stora skärmar, scen, blinkande svarsknappar och cool grafik för en fulländad upplevelse.

Både innan och under tävlingen kan du beställa goda drycker från baren och mingla med dina motståndare för att lära känna deras styrkor och svagheter. On Air passar utmärkt för kickoffer, möhippor och svensexor, eller för vängrupper som tycker om att umgås under spännande förhållanden. Det finns möjlighet att boka olika paket anpassade efter gruppens storlek.

Så går det till

Välja lag

Antingen kan ni själva dela upp er i lag själva eller så ber ni programledaren att dela upp er i lag. Varje tävlingsbås har 3 platser. Tänk på att göra jämna lag för att bibehålla spänning igenom hela tävlingen.

Handla i baren

Innan tävlingen drar igång kan vi rekommendera att införskaffa er dryck i baren. Baren är endast öppen innan tävlingen drar igång samt under 2 pauser.

Introduktion

Under hela tävlingens gång så har ni en programledare, från On Air, som ansvarar för att förse er med frågor och direktiv. Tänk på att lyssna noga på instruktionerna, annars riskerar ert lag att få minuspoäng.

Tävla och ha kul

Därefter kommer programledaren leda er igenom en serie av olika tävlingsmoment. Vad de olika momenten går ut på baseras på det Game Show-format ni valt.

Tävlingsprogrammet ”På Rälsen” steg för steg:

Vart är vi påväg
Vi provade på deras ”På Rälsen”-gameshow som är tänkt att likna det otroligt populära SVT-programmet ”På spåret”. Precis som på orginalet så börjar vi vår resa på 10 poäng innan vi snabbt rör oss neråt på poängskalan. När ditt lag tror sig veta vart i världen vi är påväg klickar ni på alternativen ”A”, ”B”, ”C” eller ”D”.

Värt att notera är att resmålen börjar på bokstäverna ”A”, ”B”, ”C” eller ”D”. Det gör att tävlingsmomentet blir något enklare, dessutom om man adderar att du kan felaktigt tro att ni är påväg mot ”Berlin”, och trycka B, och samtidigt få rätt för svaret var ”Borlänge”.

Top of The World

Här kom det in 4 ”kategorier” och sedan 20 svarsalternativ. Därefter skulle vi rangordna de olika svarsalternativen vilket som var största/högst/bäst/mest besökta etc.

Kändisjakten

I detta segment visades det upp olika bilder och videosnuttar som gick att koppla ihop till en specifik kändis. Ju längre tiden gick desto tydligare var det vem kändisen var. Här gäller det att vara snabbast då endast ett lag kunde få rätt – men svarar ert lag fel får ni minuspoäng

Dubbelchansen

Under hela tävlingens gång hade man samlat ihop poäng till sitt lag. Under dubbelchansen kunde man nu öka insatserna kraftigt för att ta chansen att komma ikapp, eller helt ruinera sig. Inför varje fråga fick man en kategori, och därefter kunde man välja hur många procent av sina poäng man ville satsa. Här blev det en rolig och hetsig kamp där lag som låg efter fick en bra chans att komma ikapp.

Övriga moment

Utöver momenten ovan fanns det minisegment där deltagare gick upp på scen för att samla ihop poäng till sitt lag. Det utlovas mängder av skratt och roliga scener.

För vilka passar On Air?

On Air är en rolig aktivitetet som inte kräver några superkunskaper på förhand. I ett välbalanserat lag så får alla möjligheten att skina. Oavsett om ni ska anordna en möhippa, kompisaktivitetet, företagsevent eller födelsedagsfest så passar On Air perfekt.

För er som har ett internationellt klientel så erbjuder de även gameshows med en engelskspråkigprogramledare om ni väljer deras ”In It To Win It”

Perfekt aktivitet för:

  • Födelsedagar
  • Företagsevent
  • Möhippor/svensexor
  • Kompisgänget
  • Barnkalas

Vårt slutgiltiga betyg

Vi kan varmt rekommendera OnAir och deras grymma personal. De bjöd på 90 minuters underhållning och en unik upplevelse. Gillar ni frågesport och skratt är detta aktiviteten för er!

Betyg: 5/5

Kontakt: [email protected]
Hemsida: https://www.onairgameshows.com/

Nyheter

Följ oss

Nyheter