Bästa flytväst till hund 2021

Flytväst till hund bäst i test 2021

Hundar har en medfödd förmåga att kunna simma, trots det drunknar flertalet hundar varje år. Precis som att vi människor använder flytvästar trots att vi är simkunniga bör du ha en flytväst till din hund. Hundar kan drabbas av både panik och utmattning om de hamnar i vattnet, och en flytväst kan då hjälpa hunden från drunkning.

Det finns flera olika flytvästar till hund och det är viktigt att du alltid använder en som passar bra på just din hund. En flytväst med dålig passform kan faktiskt vara farligare än ingen flytväst alls i värsta fall, så kompromissa aldrig. Det är också viktigt att det inte finns spännen och liknande som kan strypa hunden om den råkar fastna. Använd alltid en godkänd flytväst.

Vi har gått igenom ett antal hundflytvästar och valt ut den vi tycker är allra bäst och som uppfyller alla krav en flytväst bör göra.

1. Recension av Dog Artist Tre Kronor

Självklart är det alltid funktionen på en hundflytväst som ska ligga i fokus, men går det att kombinera säkerhet med design finns det såklart ingen anledning till att inte göra det. En riktigt bra flytväst som också har en snygg design är Dog Artist Tre Kronor, som är gul och blå. Och vad kan passa bättre än en hund som ser ut som Sverige flagga när det vankas båtliv?

Flytvästen kommer från tillverkaren Dog Artist men är framtagen i samarbete med Baltic, som är ett välkänt märke för tillverkning av flytvästar för människor. Dessutom är den handtillverkad i Sverige, och närproducerat är helt klart ett plus eftersom det är snällt för miljön.

Förutom att den här västen kommer att hålla din hund flytande, skyddar den också både mot värme och kyla. Hundar kan inte svettas och under riktigt varma sommardagar kan det vara skönt med den här västen, på samma sätt som att den kommer hjälpa din hund att hålla värmen uppe om den ramlar i riktigt kallt vatten.

Flytvästen har en bekväm och ergonomisk passform, och hunden har ett bra rörelseomfång i den. Du sätter snabbt och enkelt på den på hunden med kraftiga spännen som verkligen sitter fast. Det finns också två stycken D-ringar på ryggen där du kan fästa ett koppel. Tänk dock på att aldrig ha din hund kopplad om ni befinner er på en båt, eftersom hunden kan skadas om den blir hängandes i ett koppel om den råkar trilla över bord.

Ett kraftigt handtag finns på ryggen för att på enkelt kunna lyfta både i och ur hunden ur vattnet.

Dog Artist Tre Kronor finns i flera olika storlekar och varje storlek är justerbar, så du kommer troligtvis kunna hitta en som passar bra till just din hund.

Priset ligger på cirka 700 kronor.

1. Svensk design

Dog Artist

Tre Kronor

Snyggt designad flytväst för hund som liknar svenska flaggan. Dog Artist Tre Kronor är framtagen tillsammans med Baltic som tillverkar flytvästar för människor.

2. Recension av Ruffwear Float Coat

Flytvästen för hund som blir vår testvinnare är Ruffwear Float Coat. Den har alla egenskaper vi efterfrågar hos en hundflytväst för att den ska vara så säker och så praktiskt att använda som möjligt.

Ruffwear Float Coat finns i sex olika storlekar, vilket gör att du med största sannolikhet kommer att kunna hitta en flytväst som passar perfekt för din hund, oavsett vilken storlek du har på hund. Dessutom är alla storlekar justerbara för att kunna få perfekt passform, något som är mycket viktigt.

Flytvästen är mycket smidig på hunden och har en ergonomisk passform. Hunden förlorar väldigt lite av sin rörelseförmåga och passar perfekt för hundar som älskar äventyrliga aktiviteter. Dessutom är flytvästen utformad på ett sådant sätt att om hunden ramlar i vattnet kommer den hjälpa hunden att hamna i rätt simläge. Mycket praktiskt om hunden råkar ramla i vattnet helt oförberedd, eftersom den då har större möjlighet att själv simma tillbaka till land/båten eller var ni befinner er.

Det är viktigt att det finns ett handtag på ryggen på hundflytvästen eftersom det annars blir mycket svårt att lyfta upp hunden ur vattnet. På Ruffwear Float Coat finns det ett rejält handtag som är enkelt att greppa och som håller för stor tyngd.

Flytvästen är lätt att både ta av och på, något som underlättar när man har en rastlös hund som vill i väg till nästa aktivitet så snabbt som möjligt.

Sj√§lvklart √§r s√§kerhet det absolut viktigaste, men det skadar inte direkt att den h√§r flytv√§sten fr√•n Ruffwear ocks√• √§r v√§ldigt fin. Den finns i tre olika f√§rger, bl√•, r√∂d och orange ‚Äď som ocks√• √§r bra f√§rger f√∂r att du enkelt och snabbt ska kunna f√• syn p√• din hund. Den har ocks√• reflekterande detaljer som g√∂r att hunden syns √§ven i m√∂rker.

Priset ligger på cirka 900 kronor.

2. Prisvärd flytväst

Ruffwear

Float Coat

Ruffwear Float Coat finns i sex olika storlekar och passar de flesta hundar. Smidig och ergonomisk samt snabbt och enkel att ta på och av.

3. Recension av Dogman Peipus hundflytväst

Om du vill ha en enkel, prisvärd hundflytväst som du kan vara trygg med att den verkligen håller måttet ska du satsa på en Dogman flytväst Peipus. En mycket prisvärd flytväst som är lika säker som alla andra vi rekommenderar här, men som kanske inte har alla de där små detaljerna som en del andra har.

Flytvästen är grön och har reflexer på sina spännen, vilket gör att du alltid kommer att kunna se din hund bra, oavsett om det är dagsljus eller om mörkret börjar skymma. Den finns tillgänglig i fem olika storlekar och alla anges i centimeter. För att hitta rätt storlek mäter du hunden från halsen till svansroten. Men flytvästen ska inte täcka hela ryggen utan endast cirka 2/3 delar.

Flytvästen är enkel att ta både av och på, och sitter fast bra på din hund tack vare justerbara spännen. Den har en ergonomisk passform, men vi får erkänna att den inte känns lika nätt och smidig som andra flytvästar. Gillar din hund att vara aktiv, är det här kanske inte flytvästen för er, men vill du ha en prisvärd flytväst som kommer hålla din hund flytande om den ramlar av båten eller bryggan kan du känna dig trygg med den här från Dogman.

Priset varierar mellan 150 ‚Äď 280 kronor beroende p√• storlek.¬†

3. Prisvärd hundflytväst

Dogman

Peipus

Prisvärd flytväst som håller din hund säker runt vatten. Dogman flytväst Peipus är enkel att ta av och på och har en ergonomisk passform.

4. Recension av Hurtta Outdoor Life Saivor

En flytväst som känns mycket nätt och är enkel att simma i för hunden är Hurtta Outdoor Life Saivor. Den passar utmärkt för hundar som älskar att simma, eller för hundar som måste simma mycket av rehab skäl.

Den här flytvästen är designad just för att vara så lätt och nätt som möjligt och att störa hundens naturliga rörelseomfång så lite som möjligt, och vi tycker absolut att Hurtta har lyckats med det.

Flytvästen har en mycket bra passform och du kan känna dig säker på att den kommer sitta åt ordentligt på din hund vid en eventuell olycka. Tack vare flytvästens låga vikt blir den inte heller en börda för hunden att bära under en längre tid även om den befinner sig på land.

Hurtta Outdoor Life Savior finns i fem olika storlekar, och till skillnad på Dogman Peipus där längden på hunden var avgörande är det här vikten på hunden som avgör vilken storlek du ska köpa. Hurtta har dessutom tagit fram en bra storleksguide som kommer att hjälpa dig att hitta rätt storlek för din hund.

Flytvästen är lätt att ta av och på, och det stora handtaget är bra för att lyfta i och hur hunden ur vatten, men också för att hjälpa dig att stötta din hund om den gör rehabiliteringsövningar i vattnet.

Priset ligger på cirka 500 kronor.

4. Lorem ipsum dolor

Brand

Lorem ipsum dolor

Hurtta Outdoor Life Saivor passar utmärkt för hundar som älskar att simma eller behöver simma på grund av rehab då hunden behåller ett naturligt rörelsemönster.

5. Recension av Ezydog Hundflytväst

Det är viktigt att du har en flytväst till hunden som verkligen passar bra och en bra flytväst som finns i många olika storlekar är Ezydog hundflytväst. Den finns i hela sju olika storlekar och vi skulle säga att du med all sannolikhet kommer att hitta en storlek som passar bra på din hund, oavsett storlek på hunden.

Inte nog med att den finns i många olika storlekar, den är också utvecklad med fokus på just ergonomi och passform, för att den ska kunna sitta så bekvämt och säkert som möjligt på hunden. Den sitter åt väldigt väl och är tajt utan att kännas trång eller obekväm för hunden. Den hindrar inte hunden i sin naturliga rörelseförmåga och hunden kommer vara lika rörlig och flexibel som vanligt med flytvästen på.

Den är tillverkad i ett Ultra-Buoyancy-skumgummi som är placerat runt om hela flytvästen för att hunden ska hamna i en så neutral simposition som möjligt när den befinner sig i vattnet med flytvästen på. Det gör att flytvästen passar mycket bra till hundar som gillar att simma.

Flytvästen är lätt att ta av och på tack vare sina justerbara spännen och det finns ett starkt handtag på ryggen, precis som alla säkra hundflytvästar ska ha. Dessutom finns det även på denna flytväst en D-ring som du kan fästa ett koppel i när du behöver binda fast hunden eller om du vill sätta på flytvästen redan hemma när ni ska promenera till vattnet.

Som en bonus finns också en liten förvaringsficka på flytvästen, perfekt för en liten hundbajspåse eller liknande.

Priset varierar mellan cirka 400 ‚Äď 700 kronor beroende p√• storlek.

5. Finns i olika storlekar

Ezydog

Hundflytväst

Flytvästen som är formad med ergonomi och passform i fokus. Ezydog hundflytväst är tillverkad Ultra-Buoyancy-skumgummi och ger hunden en neutral simposition i vattnet.

Måste hunden ha flytväst även vid grunt vatten?

Om hunden ska vara i vatten som den inte bottnar i bör den alltid ha flytväst.

√Ąr alla hundflytv√§star s√§kra?

√Ąr flytv√§sten kontrollerad och godk√§nd √§r den s√§ker. Men det som √§r avg√∂rande √§r att den passar bra p√• din hund. En flytv√§st f√•r aldrig vara f√∂r liten eller f√∂r stor, eftersom det kan vara farligare √§n ingen flytv√§st alls.

Hur vet jag hur många kilo flytvästen klarar?

Du bör alltid läsa storleksguiden för just din flytväst, där får du den informationen.

Måste flytvästen ha ett handtag på ryggen?

Ja, det ska den ha. Att lyfta upp en hund som ramlar i vattnet är riktigt tungt och handtaget kan vara enda möjligheten.

Måste hunden ha flytväst på båten om den är fastbunden?

Hunden ska för det första aldrig vara fastbunden på båten. Risken finns alltid att hunden råkar trilla över kanten ändå och sitter den fast i koppel kan den istället bli hängandes och få stora skador. Så hunden ska inte sitta fast och ska alltid ha flytväst på sig i båten.

Nyheter och tips till husdjuren

Här listar vi nyheter och tips för er med husdjur.

Att tänka på när du ska köpa en flytväst till hunden

Att din hund ska ha flytväst när ni befinner er runt vatten är inget du ens borde fundera på, utan det är en självklarhet. Men det är också viktigt att du har en flytväst som är i rätt storlek, har bra passform och är godkänd enligt alla regler och krav.

Du behöver undersöka vilken storlek din hund behöver ha på flytvästen, en del flytvästar finns i många olika storlekar medan en del bara finns i ett fåtal olika. Storlekarna är oftast justerbara men ju fler storlekar som finns desto större sannolikhet att flytvästen passar på din hund. Bara för att din hund har en storlek i ett märke, är det inte säkert att den han ha samma storlek i en flytväst från ett annat märke. Kontrollera alltid just den flytvästens storleksguide, en del flytvästar går efter vikt på hunden och en del på hundens längd.

Du beh√∂ver ocks√• t√§nka p√• hur du och din hund kommer att anv√§nda flytv√§sten. √Ąr ni mycket aktiva, och om din hund kommer att simma mycket b√∂r ni ha h√∂gre krav p√• flytv√§sten g√§llande ergonomi, t√•lighet och smidighet j√§mf√∂rt om hunden bara kommer att ligga och gassa p√• b√•ten eller p√• bryggan. Men oavsett √§r det viktigt att hunden kan r√∂ra p√• sig p√• ett s√• obehindrat s√§tt som m√∂jligt.

Var noga med att flytv√§sten har ett handtag p√• ryggen, utan det blir det mycket sv√•rt att lyfta upp en hund som har ramlat ner i vattnet. √Ąven sm√• hundar blir tunga att lyfta ur vattnet. Det √§r ocks√• viktigt att flytv√§sten g√∂r din hund synlig och reflexer √§r rekommenderat.

Sammanfattning hundflytväst

Ska du och din hund befinna er kring vatten ska b√•de du och hunden ha flytv√§st p√• er. √Ąven om alla hundar f√∂dds med f√∂rm√•gan att simma kan de drabbas av panik, utmattning eller nedkylning och m√•nga hundar drunknar √•rligen p√• grund av avsaknad av flytv√§st.

Det allra viktigaste när du väljer hundflytväst är passformen, en dålig passform på flytväst kan i värsta fall stjälpa istället för att hjälpa hunden om olyckan är framme. Välj därför alltid en flytväst som passar bra på just din hund. De flesta flytvästar finns i många olika storlekar som är justerbara.

Den hundflytväst vi tycker är allra bäst är Ruffwear Float Coat som är en mycket bra flytväst, med många bra funktioner som passar bra på de allra flesta hundar. Den är mycket smidig, ger hunden bra rörelseförmåga och hjälper hunden att hamna i korrekt simposition om den skulle råka ramla i vattnet.

Vi har även recenserat fem andra flytvästar vi tycker är riktigt bra och som kan passa dig och din hund bra. Om ni inte behöver flytväst speciellt ofta och inte har så högra krav, förutom säkerheten såklart rekommenderar vi Dogman Peipus som är en mycket prisvärd flytväst.

Om din hund gillar att simma mycket eller rehabiliteringstränar i vatten kan Hurtta Outdoor Life Saivor eller Ezydog hundflytväst vara två bra alternativ, eftersom de är mycket nätta och smidiga och lämpar sig bra för simning.

Rukka Safety och Dog Artist Tre Kronor är två flytvästar som hjälper hunden att hålla både kyla och värme, vilket hjälper hunden att inte bli nedkyld i kallt vatten eller bli överhettade i varmt väder.

Följ alltid storleksguiden för varje flytväst och prova gärna flytvästen på din hund för att hitta bästa passsformen.